MADE ZANFIR IORGUȘ

MADE ZANFIR IORGUȘ(664)


Lansarea unui candidat la alegerile locale seamănă foarte mult cu prezentarea pe piață, pe piața politică și cetățenească, a unui produs. În cazul nostru, produsul reprezintă prezumtivul primar al unei localități. Este un exercițiu democratic foarte important, cînd, cum s-ar spune, “ne-o facem cu mâna noastră!” Practic, noi, cetățenii, decidem!

Sunt tot felul de modalități de prezentare a unui candidat. Cu baloane și fără baloane, cu blonde care au fustița mai scurtă decât mintea unora! Și cu programe...muzicale anoste…

Zanfir Iorguș ne-a servit o excelentă lecție de administrație publică! Chiar mă întrebam, pe drum de la Constanța spre Mangalia, ce ar putea să ne mai spună nou un personaj care s-a aflat în fruntea Mangaliei timp de 3 (trei) mandate! Fostul primar Iorguș mai are foarte multe de spus, după cum m-am convins la fața locului!

La Mangalia, un oraș în care amar de vreme nu s-a făcut nimic, din păcate, toate sunt noi și toate sunt vechi! După cum le-a clasificat cel care păstorește în prezent acest oraș muribund, care nu mai știe să facă diferența între nou și vechi, între o groapă arheologică și una de gunoi, între o bordură fixată ieri și o bordură fixată acum, când scriu! De fapt, aceeași montată acum două zile! Ca să urc pe trotuar, eu, care am probleme medicale, am nevoie de un cadru, pentru că nu am mai întâlnit trotuare supraetajate! Dar nu de un “cadru de nădejde” precum Radu Cristian, actualul primar!

Față de alte lansări de acest gen, candidatul Iorguș nu a făcut exces în ce privește efectele generate de “greaua moștenire”, și bine a făcut, pentru că Mangalia s-a plictisit să tot audă în reluare povestea drobului de sare! De când cu Radu Cristian primar, o aud în fiecare zi! Și seara, la teatrul radiofonic…

Iorguș a punctat un singur lucru: orașul Mangalia este grav bolnav! Da, mai poate fi salvat, dar de o echipă de specialiști! Dată fiind situația de-a dreptul dramatică în care se află Mangalia la această oră, Zanfir Iorguș a evitat să se piardă în tot felul de promisiuni lipsite de substanță sau greu de realizat...A prezentat, în schimb, o listă cu prioritățile care vor fi puse în mișcare încă din prima zi de mandat. Se înțelege, dacă va fi reales!

Zanfir Iorguș cunoaște foarte bine ce are de făcut în situații de urgență. Poate că și Radu Cristian, dar nu se vede! Toate aceste inițiative fac parte din Programul “Renașterea Mangaliei”. Sună oarecum pompos, dar e sănătos!

Lansarea lui Zanfir Iorguș a scos în evidență câteva aspecte pe care nu le-am mai întâlnit în altă parte...Primul punct forte. Cristalizarea unei echipe. Nu pe vorbe, ci bine închegată. Secvența de mare caracter când Nicu Moroianu acceptă ca Zanfir Iorguș să candideze în locul lui...Prinde viață în mod miraculos Alianța pentru Mangalia!

Zanfir Iorguș declară ziarului TIMPUL că "Nicu Moroianu rămâne omul său de încredere și că va fi pregătit din timp pentru a prelua mai departe Primăria Mangalia.".. Pe urmele lui, la mică distanță, urmează o echipă bine instruită alcătuită din peste 40 de oameni, “Made Zanfir Iorguș”.

Împreună, vor reuși să redea prestigiul orașului Mangalia “Made Zanfir Iorguș”!
 
jooble.org