ÎN DISPUTA SA CU LUPU, MUHSCINĂ SE CREDE “BURICUL PĂMÂNTULUI”!

ÎN DISPUTA SA CU LUPU, MUHSCINĂ SE CREDE “BURICUL PĂMÂNTULUI”! (596)


Veșnic nemulțumiții din PNL Constanța au ieșit din nou la suprafață! Au ochii roșii de enervați ce sunt și își țin ghearele în poziție de luptă...Dacă treci prin dreptul lor, te înhață de guler și îți cer socoteală! Din când în când, scot un sunet plângăreț și reproșează tuturor că nu au fost nominalizați și ei pentru alegerile locale! Subit, se supără pe sat! După ce au negat tot timpul că duc o politică total contrară actualei conduceri, au început să scoată capetele din subteran și să facă deranj în jurul lor.

Asistăm la o ultimă încercare disperată de a perturba regula jocului în ce privește candidaturile PNL Constanța pentru alegerile locale! Sigur, sunt bătute în cuie, dar alții vor să le scoată! Ultimul nemulțumit a sosit val-vârtej la linia de start.

Domnul Muhscină, foarte nervos la conferința sa de presă! M-a repezit la o întrebare! Muhscină a încercat să-i bareze calea lui Lupu Mihai, în tentativa de a candida în locul lui pentru președinția Consiliului Județean Constanța! Ca într-un film prost și vechi, domnia sa a spus că, fiind gălăgie în sală, nu a auzit când domnul Lupu a fost propus să candideze pentru funcția respectivă!

Otita a produs o nouă dramă! Dacă nu a auzit propunerea, dacă nu a auzit cine este Mihai Lupu, atunci, ar trebui să fie îngrijorat! Așa a pățit-o și Corina Martin în timpul unei ședințe pe teme de turism, când Mohammad Murad i-a spus că suferă de otită! Corina Martin nu avea habar de ce se discuta și Mohammad a crezut că doamna nu aude bine!

E prea mult zgomot pentru nimic! Unde sunt echipele de zgomote de altădată? Consider lipsită de fair play tentativa domnului Muhscină de a face din Mihai Lupu un personaj oarecare, de care, nu-i așa?, nu a auzit nimeni! Procedeul nu este nou. La fel a încercat și Gheorghe Dragomir cu ceva ani în urmă!

Domnul Muhscină ar trebui să se mai uite din când în când și prin curțile adversarilor direcți. De pildă, Alianța pentru Mangalia. A luat startul în alegeri cu Nicu Moroianu pentru Primăria Mangalia. Dar pentru că ultimele sondaje l-au indicat ca favorit pe Zanfir Iorguș, Alianța a făcut rocada! Iorguș în locul lui Moroianu! Simplu, corect, mai ales corect, civilizat...Fără țipete pe holuri, fără isterii, fără amenințări, fără demisii la disperare, fără mușchi încordați de genul “Băi, eu sunt Muhscină și vreau să mă fac președinte de Consiliu!” Dacă tot râvnea la statutul de independent, la ce bun atâta zarvă!

Muhscină a procedat ca un cetățean care nu are rău de înălțime. S-a urcat pe un bloc înalt, de-al lui Mohammad, și a amenințat că, dacă nu este lăsat să candideze la șefia CJC, se aruncă direct în brațele independenților!

Ca o paranteză. Cu câteva luni în urmă, statutul de independent era foarte hulit! Era o mare problemă să te numești independent! Cât a pătimit pe chestia asta adevăratul consilier local independent, Andrei Popescu, pot să scriu un roman! Acum, constat cu surprindere că tot mai mulți sunt cei care optează pentru disconfortul statutului de independent!!! Trebuie să te descurci singur în diverse activități, să îți asiguri logistica, să bați străzile orașului pentru semnături etc.

Nu îl plâng eu pe domnul Muhscină, că doar are cine să îl ajute! Și mai este o chestiune de discutat. Totuși, cât de revoluționar ai fi, nu renunți la PNL ! Părerea mea. Dacă iubești partidul ăsta, nu pui tot timpul condiții ca și cum ești un exemplar unicat! Ca și cum toată lumea este obligată să îți sufle în țeava de eșapament!

Nu știu de când este domnul Muhscină în PNL, dar nu văd ce calități are în plus! Ce anume îl recomandă pentru președinția CJC!

Mihai Lupu, un liberal de mare caracter, nu s-a așezat cu noaptea în cap la ușa lui Bogdan Huțucă pentru a-i cere să-l nominalizeze pentru Consiliul Județean! Dimpotrivă, conducerea partidului i-a cerut să candideze! Domnul Lupu putea foarte bine să nu se complice și să își vadă de treburile sale personale...Cum procedează, de pildă, Robert Boroianu, care este dedicat lui Gepeto, fabrica lui de mezeluri! Cred că nici nu mai știe pe unde se află sediul partidului din Constanța!

Până la decizia finală, au avut loc nenumărate discuții pe această temă. Mihai Lupu nu a pus la cale nici o diversiune. Nu s-a urcat nici pe bloc...Nu s-a smiorcăit precum domnul Cupșa, un alt nemulțumit al soartei, care se descria singur ca fiind salvatorul Constanței! La două vorbe, trântea un proiect, dar nu a pus nici unul în practică!

Mihai Lupu nu a cerut la nimeni CJC-ul! A răspuns pur și simplu cu DA, unei propuneri a conducerii PNL Constanța! Ce trebuia să facă Lupu? Să ceară aprobarea lui Muhscină? Oricum, i-ar fi cerut-o degeaba...Fiind prea mare zgomotul în sala de ședințe...Sau poate trebuia să-i raporteze lui Gheorghe Dragomir, care a trecut PNL în privat! Cine este și ce vrea în continuare domnul Dragomir? Este omul care i-a schimbat în rău viața lui Mihai Lupu! Și, cu toate acestea, Lupu a rămas fidel partidului, nu a dat bir cu fugiții, nu s-a transferat la independenți…

Mai sunt și politicieni de caracter! Mihai Lupu și-a asumat o mare responsabilitate...
 
jooble.org