Mihai Lupu:

Mihai Lupu: "Îmi pasă de agricultura dobrogeană!"(724)


" Îmi pasă de agricultura dobrogeană și faptul că doar 1% din sistemul de irigații de acum 30 de ani mai funcționează azi în județul Constanța, e un motiv de îngrijorare. Am văzut cu toții în martie și aprilie ce înseamnă să riști să găsești rafturile magazinelor goale. Dar noi avem capacitatea ca pe acele rafturi să punem produse alimentare românești.

Pentru asta, e nevoie de investiții. Așa combatem seceta, așa ajutăm agricultorii, așa punem în farfurie produse românești. Tocmai de aceea, Guvernul liberal a alocat peste 43 de milioane de euro pentru irigații

Ce nu trebuie să uităm este că trebuie să ne pregătim pentru viitor. Avem nevoie de finanțări și de tehnologii noi.

Guvernul a început să lucreze pentru a îndrepta starea de lucruri actuală și asta începe să se vadă.

Cei peste 43 de milioane de euro sunt puși la dispoziție din 1 iulie și până la 30 septembrie. Banii se obțin în baza unor cereri depuse de către Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații sau de către Federațiile Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații.

Fondurile europene disponibile prin submăsura 4.3, „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” componenta infrastructură de irigații (inclusiv pentru Aria de aplicabilitate teritoriul ITI Delta Dunării) din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020 se ridică la 43.700.259 euro. 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri