Primăria Municipiului Constanța continuă săptămâna aceasta acțiunile de dezinsecție

Primăria Municipiului Constanța continuă săptămâna aceasta acțiunile de dezinsecție(195)


Având în vedere furtuna și ploaia de ieri seară, activitatea a fost amânată. Astfel, în această seară, echipele care asigură acest serviciu stropesc spațiile verzi din cartierele: Icil, Coiciu, Dacia, Trocadero, Tomis I, Tomis II și Tomis III, dar și Faleză Nord, Peninsulă, I.C. Brătianu, Inel I, Inel II și Anadalchioi.

Parcurile, scuarurile și spațiile verzi dintre blocuri sunt stropite cu substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

În această perioadă, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

De asemenea, trebuie aplicate măsuri suplimentare precum cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.
jooble.org