MARILE RESTAURANTE

MARILE RESTAURANTE(654)


Trăim parcă în lumea comică de altădată a marilor restaurante din Franța, patronate de Louis de Funès! Inegalabilul actor Louis de Funès ! Măcar de s-ar fi ocupat el de relansarea, nici nu știu cum să-i spun, a cârciumilor de pe litoral...Cu el, ne-am fi distrat pe cinste, văzând cu ce viteză se înhamă unii cârciumari la treabă ca să-și recupereze pierderile pricinuite de “pandalii”...

Pe spinarea cui? Pe spinarea noastră, că ne-am grăbit să năvălim peste ei din prima zi! Îmi vine în minte un spot publicitar care laudă tradiționala ospitalitate a canibalilor. Pe un banner scrie: “Bine ați venit, mânca-v-aș!” Nici când s-a cucerit Vestul Sălbatic nu a fost așa îmbulzeală! Dacă era și “jandarmul” francez, măcar făceam o burtă de râs! Parcă îl și văd pitit după draperiile unor unități de alimentație publică, strâmbându-se la noi cu mimica sa savuroasă... Cu spioni camuflați prin frapiere și “bunghitori” profesioniști. Cititori pe buze din mers. Cititori în sosuri și naționaliști pe bază de paprika…Am avut de-a face cu astfel de specimene la Târgu Secuiesc și Gheorgheni! Eu, în calitatea de simplu turist în țara mea!

Echipe care înfing țăruși din metru în metru pentru a ne diviza mai bine! Ne ținem ca înecații de coate, după principiul “Cine poate, coate arde!” Chioșcuri unde se vând pâlnii pentru transmitere de mesaje și răspunsuri cu taxă inversă. Țarcuri pentru alcoolici care vorbesc în dodii. Cornete cu antiderapante.

Nimic nu mai este atât de simplu cum era! Comandai ospătarului, restul era treaba serviciilor! Că de aia se pune și acum un accent deosebit pe creșterea calității serviciilor! Acum, ca să fac puțin haz de necaz, dai cu subsemnatul de la doi mici în sus! Atenție ce comanzi! O seară petrecută la un restaurant mai de “Doamne ajută!” ține deja de domeniul cascadoriilor! Nu numai pentru muritorul de rând, supus la tot felul de teste și chestionare pe viu, ci și pentru un prim ministru!
 
jooble.org