O navă de pasageri nu a putut intra în portul Constanța din cauza furtunii

O navă de pasageri nu a putut intra în portul Constanța din cauza furtunii(643)


Silver Spirit, sub pavilion Bahamas, proprietate a companiei "Silversea", cu o lungime 195 m și o lățime de 26 m, a acostat frecvent în ultimii ani în Portul Constanța, în cursul croazierelor internaționale. Alarmat de violența furtunii ce s-a abătut pe litoralul românesc și pentru a nu pune în pericol integritatea navei și a pasagerilor, comandantul a decis marți dimineață redirecționarea vasului către portul bulgăresc Nessebar.

Directorul Căpităniei Constanța, Alexandru Mezei, a declarat astăzi pentru AGERPRES că, deși fuseseră luate măsuri de restricționare a navigației în port, încă din cursul nopții, din cauza vântului care suflă cu peste 80 km/oră din nord și nord-est și a valurilor înalte de 5-6 metri, autoritățile navale au acordat permisiunea de intrare în port pentru vasul de croazieră, dar comandantul a decis să ducă nava la adăpost, la sud de Capul Caliacra.

Vântul deosebit de puternic și vizibilitatea mult redusă din cauza ploii au determinat autoritățile, încă de luni seară, să suspende temporar operațiunile de încărcare-descărcare și navigația în porturile maritime comerciale românești, precum și tranzitarea prin ecluzele de pe Canalul Dunăre—Marea Neagră.


Sursa: Agerpres
jooble.org