Mihai Lupu: Parcurile industriale vor susține dezvoltarea segmentului imobiliar, a celui logistic, tehnologic și industrial, agroindustria

Mihai Lupu: Parcurile industriale vor susține dezvoltarea segmentului imobiliar, a celui logistic, tehnologic și industrial, agroindustria(163)


" Știu că, în Constanța, sunt deja jucători care analizează intrarea pe piață, alături de companii care dezvoltă deja proiecte pe suprafețe totalizând sute de mii de metri pătrați. Dinamica pieței din sectorul industrial a generat, anul trecut, achiziții de teren în zonele de interes din țară, dezvoltatorii încercând să anticipeze nevoile viitoare ale potențialilor chiriași. Asta s-a întâmplat în Bacău, Buzău și Craiova.

❗️❗️De reținut că:
✅Județul Constanța, așa cum este amplasat, cu autostrada, cu calea ferată, cu canalul Dunăre-Marea Neagră, cu portul și cu avantajele cooperării transfrontaliere, ar fi putut fi, ani buni, cel mai important pol de dezvoltare.

✅ Investițiile pe orizontală și pe verticală ar conduce la apariția unor noi specializări, a unor noi tehnologii și totodată la atragerea unui volum important de taxe, care să fie direcționate spre sănătate, educație, protecție socială, cultură, protecția mediului și dezvoltare urbană, dezvoltarea infrastructurii secundare de transport și altele extrem de importante pentru comunitatea din proximitatea parcului industrial.

✅ Potențial pentru “incity logistics”, care, de fapt, înseamnă dezvoltarea de depozite și spații lucrative urbane pentru afaceri mici care nu au nevoie nici de spații mari și nici să se amplaseze în afara orașelor.

✅ Municipiul Constanța este un centru universitar cu aproximativ 20 de mii de studenți, o forță de muncă substanțială care poate fi atrasă spre industriile creative.

↗️ Oricine va fi la conducerea municipiului sau a județului Constanța va trebui să nu ignore nicio oportunitate care ar putea fi folosită în favoarea unui viitor mai bun al constănțenilor. Slavă Domnului, județul nostru se află la intersecția unor oportunități uriașe, care oricând pot crea avantaje de dezvoltare economică. "
jooble.org