Îndrumările Cultului Musulmanilor din România în perioada stării de alertă

Îndrumările Cultului Musulmanilor din România în perioada stării de alertă(532)


Muftiatul Cultului Musulman din România transmite urmatoarele indrumari privind accesul credinciosilor musulmani in locasurile de cult islamic si participarea acestora la rugaciunile specifice cultului musulman.

ACCESUL CREDINCIOSILOR IN LOCASURILE DE CULT

Pentru prevenirea raspandirii infectiilor cu SARS-CoV-2, activitatile organizate de slujitorii cultelor religioase cu participarea publicului, care se desfasoara doar in exteriorul locasurilor de cult se realizeaza cu respectarea masurilor de prevenire si protectie, astfel:

1. Distanta dintre enoriasi va fi de cel putin 2 m in orice directie.
2. Purtarea unei masti de protectie, care sa acopere atat nasul cat si gura, este obligatorie atat pentru imam cat si pentru enoriasi.
3. Fiecare enorias va veni cu propriul covoras de rugaciune (Seccade/ Namazlik)
4. Mainile, chiar daca se poarta manusi de protectie, vor fi dezinfectate la intrare.
5. Facilitatile de toaleta si inclusiv toaletele sunt inchise pentru utilizare. Asadar, fiecare participant va fi nevoit sa isi efectueze ritualul de ablutiune (Abdest) de acasa.
6. Persoanele care prezinta simptome de infectie respiratorie ( tuse, stranut, rinoree), persoanele aflate in carantina, precum si cele care au intrat in contact cu o persoana infectata nu pot intra in locasurile de cult, acestea fiind rugate sa ramana acasa.
7. Inainte sau dupa efectuarea rugaciunii, enoriasii nu se vor aduna in fata locasului de cult.

#Constanta
jooble.org