Primăria Municipiului Constanța continuă și astăzi acțiunile de dezinsecție în cartierele orașului nostru

Primăria Municipiului Constanța continuă și astăzi acțiunile de dezinsecție în cartierele orașului nostru(324)


Temperaturile ridicate au favorizat înmulțirea insectelor, motiv pentru care Primăria Municipiului Constanța derulează permenent acțiuni de dezinsecție, de igienizare și de cosire a ierbii de pe domeniul public al orașului.

 

Astăzi, echipele care asigură dezinsecția acționează în parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri din următoarele zone: Gară, Far, Poarta 6, CET, Km 4-5, Km 5. Substanțele folosite au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

 

Pentru evitarea contactului cu insecticidele, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase).

 

Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.
jooble.org