Fonduri europene pentru Liceele -Decebal-,  -Traian-, Telecomunicații și -Remus Opreanu-

Fonduri europene pentru Liceele -Decebal-, -Traian-, Telecomunicații și -Remus Opreanu-(391)


Decebal Făgădău:

„Chiar dacă școlile sunt închise, este important să investim în continuare în educație. Un număr important de școli și licee continuă o listă deja lungă a unităților de învățământ care atrag fonduri europene și în care noi investim.
Acum este rândul Școlii Gimnaziale nr.7, „Remus Opreanu”, cea mai mare școală din Tomis Nord, unde avem o echipă minunată de cadre didactice. Această școală, cu ajutorul fondurilor norvegiene și 15% cofinanțare din partea municipalității, va fi modernizată
Am aprobat proiecte prin care, cu fonduri europene, modernizăm și dotăm liceele „Decebal”(aprox. 13, 5 milioane de lei) , „Traian”(13,5 milioane de lei) și de Telecomunicații (10,2 milioane de lei)”.

La liceele „Decebal” și „Traian” vor avea loc mai multe lucrări complexe precum: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a cladirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, instalarea sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului în interior, modernizarea instalației de iluminat sau lucrări de management energetic integrat pentru clădiri.

La Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii se vor executa lucrări precum: recompartimentarea și înlocuirea finisajelor interioare, refacerea termoizolației de pe fațade și termo/hidroizolația de la nivelul acoperișului tip terasă, reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reparația sau înlocuirea instalațiilor defecte. De asemenea, se vor face mai multe achiziții: mobilier specific, aparatura tehnică, echipamente IT.

Prin implementarea acestor proiecte se va asigura îmbunătățirea stării bazei tehnico-materiale și crearea unui cadru educațional modern, care să faciliteze un proces educațional calitativ și, prin urmare, un context optim pentru atragerea și menținerea în sistemul educațional pe o perioadă cât mai îndelungată a elevilor.
 
jooble.org