GENUNCHIUL DE BAROSAN

GENUNCHIUL DE BAROSAN(933)


Politicienii noștri sunt ca niște păpuși blonde, care își dau ochii peste cap ori de câte ori le apleci în față, dovadă că au rău de...genunchi! Înainte, în vremuri de demult, știau să spună doar “Mama” și eventual, “Tata”. Era suficient să le întorci cu fața în jos…

Acum păpușile blonde sunt mai sofisticate și nu oricine are acces la ele...Dacă le întorci cu fața în jos, strigă Iohannis, premierule, Guvernule și câte și mai câte...Doar una strigă, ca un fel de parolă, “Genunchiule”....

Din păcate, nu am vorbit niciodată despre rolul genunchilor în politică. Nici eu nu am știut că genunchii osoși ai unui mahăr, care are și ceva ore de educație fizică la activ, pot fi folosiți ca rampă de lansare în diverse domenii de activitate! Inițial, am crezut că e suficient să ai un spate protector. De la unul pe care nu îl dor “șalili”.

Constat, însă, că, în noua ierarhie stabilită de pandemie, genunchii vor juca un rol important. Cam târziu s-a ajuns la această concluzie! Soldații americani aleargă normal cu genunchii ridicați până sus la piept. Ai noștri au genunchii lăsați din cauza exceselor privind mersul de-a bușilea pe sub paturile spitalelor. De ce pe sub paturi? Poate mai găsim o mască a dramaturgiei sau niște mănuși în plus, pentru că încă nu sunt suficiente echipamentele de protecție!

Suntem un popor cu genunchii tari, dar nu știm să îi valorificăm corespunzător. Nu mă pricep la violențe, dar știu că există o disciplină sportivă unde ai voie să îți lovești adversarul cu genunchii în față. Nici măcar la sportul ăsta primitiv nu suntem apți de performanțe! Pandemia a avut și câteva efecte pozitive. Au apărut diverse ființe cu mai multe picioare. Mai multe picioare înseamnă mai mulți genunchi și mai multe genunchiere.

După măști, România ar putea produce munți de genunchiere! Din această categorie de genunchiere nu face parte genunchiul broaștei. Deocamdată. Dar nu se știe ce va fi până la sfârșitul anului! Pentru orice eventualitate, ar trebui pusă deoparte o rezervă. Se spune despre unii că trăiesc pe picior mare. Vă dați seama ce genunchi au ăștia?

Genunchiul de barosan! Tot neamul pe un genunchi și relațiile pe celălalt...Cu doi genunchi bine garnisiți, atenție la mine, trăiești o viață fără să muncești!

Nu toată lumea stă bine cu genunchii! Mai ales după ce am trecut prin “pandalia” asta! În materie de conținut, există mari diferențe de la un genunchi la altul. Vorbim de genunchii unei persoane care a făcut în scăldătoare și una simplă.

Păi, diferența este vizibilă....Unul are șampanie la genunchi, celălalt are apă la genunchi!

Și nici aia nu este de izvor!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri