DACIA ȘI FORD SFIDEAZĂ PANDEMIA! ȘI-AU RELUAT ACTIVITATEA!

DACIA ȘI FORD SFIDEAZĂ PANDEMIA! ȘI-AU RELUAT ACTIVITATEA!(603)


Premierul Ludovic Orban a anunțat că Industria auto și-a reluat activitatea. Au răspuns “prezent!’ la primul apel, după izbucnirea epidemiei, uzinele Dacia și Ford. Cei doi mai producători de automobile din România și primii mari exportatori din economie. Pandemia nu a ținut cont de cartea de vizită a celor două uzine auto și le-a obligat să-și închidă porțile încă de la jumătatea lunii martie.

La reluarea activității, au fost stabilite regulile care trebuie respectate în condițiile în care epidemia continuă să facă victime. În ambele uzine, reluarea activității se face cu măsuri de protecție sanitară. Reluarea activității productive la Dacia și Ford e ca o gură de oxigen pentru economia României. pentru că înseamnă dezghețarea industriei producătorilor de componente auto, reluarea activității în întreaga industrie de profil. Despre efectele dezghețării activității în industria auto, spicuim câteva date din documentele puse la dispoziția noastră de conducerea PNL.

Citez: “Dincolo de cei 20 000 de angajați de la Dacia și Ford, alți peste 220 000 de angajați lucrează în industria de componente auto. Cei din această industrie se așteptau ca peste 120 000 de angajați să revină în activitate din 4 mai, odată cu reluarea producției la Dacia și Ford. Producția fusese deja reluată de unii din producătorii importanți ai industriei: Continental, Michelin și Bosch. De altfel, statisticile ofereau cifre încurajatoare chiar din ultima zi a lui aprilie. Semnul că industria auto își va redeschide porțile a fost dat de faptul că, pe 30 aprilie, comparativ cu ziua precedentă, numărul contractelor de muncă suspendate din industria prelucrătoare a scăzut cu 147.567. Pe ansamblul economiei, pe 30 aprilie față de ziua precedentăn, numărul contractelor de muncă suspendate a scăzut cu 302 000, ceea ce înseamnă că repornirea activității va fi mai amplă.”
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri