GRANTURI pentru industria turismului din România

GRANTURI pentru industria turismului din România(159)


"Declarația făcută de Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, privind industria turismului din România, este îmbucurătoare pentru toți cei care activează în acest domeniu, în județul nostru.

Din declarația domniei sale, putem extrage următoarele soluții, la care se vor adăuga și altele, în perioada următoare:

↗️Guvernul are la dispoziție 1 miliard de euro pentru a sprijini IMM-urile, din care o parte va fi alocată industriei turismului.
↗️Ministerul Economiei este în permanentă legătură cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul de Interne, astfel că se lucrează la un set de reguli, pentru ca, atunci când vor fi ridicate restricțiile, oamenii să se simtă în siguranță și să se poată bucura de sezonul estival
↗️Se pregătesc pachete de măsuri financiare, pentru că proprietarilor de hoteluri, restaurante, cafenele, baruri li se vor impune, cel mai probabil, niște reguli ce vor viza siguranța clienților, reguli care vor presupune niște costuri suplimentare.
↗️Statul va asigura și sprijin suplimentar financiar domeniului HoReCa.
↗️Sunt pregătite granturi pentru reducerea costurilor la energia electrică.
↗️Sunt pregătite granturi pentru amenajarea spațiului în vederea primirii turiștilor.

Doresc să subliniez că orice român care, anul acesta, își va face vacanța în România, va contribui la salvarea capitalului românesc, la protejarea investitorului român, la promovarea turismului nostru. Fiecare ban pe care îl cheltuim la noi în țară înseamnă mai multe fonduri pentru infrastructură, sănătate și educație."

 

Bogdan Huțucă

Președintele PNL Constanța
jooble.org