SECRETELE DIN GUȘA LUI GUȘĂ DESPRE FELIX STROE

SECRETELE DIN GUȘA LUI GUȘĂ DESPRE FELIX STROE(503)


Cozmin Gușă face parte din categoria celor care se umflă în pene până le sare dopul de la gura de evacuare a aerului. Și,de regulă, când ajung la vasul de evacuare, produc un fâsâit dezgustător care ne amintește nouă de unele obiceiuri nemțești...Sau de glumele cu balonul dezumflat gâtuit.

Cozmin Gușă face din când în când pe interesantul la televiziunea de casă a găștii lui Gabi Comănescu, dar, în realitate, nu ne spune niciodată ceva nou! Își ține câteva biete amintiri în gușa lui cu titlu de ladă de zestre și le înflorește ori de câte ori simte nevoia să se dea în spectacol. Căci, celor care nu mai au ce să ne mai spună interesant și credibil, ce le-a mai rămas? Ce altceva le-a mai rămas decât spectacolul ieftin cu câțiva figuranți la rampă! În principal, scenaristul și regizorul. De la ultimele lui apariții televizate, nu am rămas cu nimic demn de reținut din memoriile domniei sale. Poate doar cu imaginea de lup flămând de la Sibiu, când răscolea cu mâinile platourile cu mâncare de la protocol, în timp ce invitații săi înghițeau în sec…

Cozmin Gușă vrea să ne convingă că doar dumnealui este documentat și știe tot ceea ce se întâmplă în țara asta! Le știe pe toate, până la un punct: Felix Stroe! De fapt, le știe pe toate și în cazul lui Felix Stroe, dar nu vrea să spună! După ce îl cataloghează și îl caracterizează cum îi vine lui la gură, îl apucă brusc timiditatea! Brusc și concomitent, cum se exprima un prieten de-al meu, abandonează subiectul!

De fiecare dată când iese pe televizor procedează la fel. Amintește de personajul lui preferat, ca și cum ar face prezența, după care abandonează subiectul! Nu vrea să mai continue... Zice el că dacă ar vorbi, mamă, mamă ce ar ieși! Dar nu vrea să-i strice ziua de 1 Mai! Săracul Felix, cred că îl trec toate apele! Ce-i drept, și pe noi jurnaliștii, cei care așteptăm de câțiva ani buni marile lui dezvăluiri despre “mafiotul” Felix Stroe!

Aiurea. Când trebuie să pună punctul pe I, atunci,se stinge lampa! La prima vedere, pare a fi un joc de-a șoarecele și pisica...Dar parcă de prea multe ori i-a băgat bățul prin gard președintelui PSD Constanța! Și spre disperarea lui Gușă, acesta nu a avut nici o reacție până acum! În ultimii doi ani, nici o reacție! Cu toate că de cele mai multe ori vorbele lui Gușă luau ușor forma unor ghiulele. Când cineva susține că știe despre tine mai mult decât știi tu, parcă sună a amenințare!

Eu zic că ieșirile lui Gușă par a fi o demonstrație de forță! Un avertisment de la obraz. Eu sunt prieten cu cutare! Cu Mohammad, de pildă, ca să începem de jos...Eu l-am cunoscut pe Mohhamad Murad pe vremea când dumnealui era “frate” cu Dan Matei Agathon, când acesta era ministrul Turismului. După ce Dan nu a mai fost ministru, s-a ales praful de frăția lor! Nu știu dacă domnul Gușă pricepe ce vreau eu să-i spun...La noi, frăția distruge omenia!

Cozmin Gușă se crede cel mai tare din parcare și de aceea își permite să-l ia de sus, cum se spune, pe Felix Stroe cu care face dresură la liber! Adevărul că amândoi par că se țin reciproc de nas...
 
jooble.org