CÂND ȚII LA CINEVA, SUNI ȘI DE PE VÂRFUL OMU !

CÂND ȚII LA CINEVA, SUNI ȘI DE PE VÂRFUL OMU !(347)


Am primit un telefon care mi-a umplut inima de bucurie! Un om al munților m-a sunat să se intereseze de soarta mea, cum mă descurc, dacă mă descurc, dacă am nevoie de vreun ajutor de la el și, în general, dacă poate să facă ceva pentru mine! Ne-am auzit cu greu din cauza altitudinii la care trăiește dumnealui, ba chiar am fost norocoși, pentru că de cele mai multe ori nu este semnal în zonă! Dar domn’ Nelu nu se dă bătut niciodată! El are o vorbă. Citez. “Când ții la cineva, suni și de pe Vârful Omu!”

Acest om minunat mi-a fost dăruit de Dumnezeu, acum patru ani de zile, în seara de Crăciun. Darurile care le primești de Crăciun sunt sfinte. Și domnul Ioan Bozdog, “domn’ Nelu”, cum i se zice în zona lui de influență, este un sfânt al munților. Între el, râul Arieș și munții cu care se învecinează, există o frăție de sânge și clorofilă.

Întâlnirea mea cu domn’ Nelu nu a fost o întâmplare. În primul rând, veneam din direcții diferite. Dar total diferite, fără niciun punct comun. El la munte. Eu la mare. Eu zic că ne-a fost scris să ne cunoaștem...Pentru că toate evenimentele care s-au derulat de la plecarea noastră din Constanța spre Turda au fost marcate de peripeții, cu modificări de program, trasee și vizite, și ne-a împins către o altă destinație! După cum ți-e scris! Ca și în situația cu care ne confruntăm acum. Poți să te închizi în casă cu 10 lacăte! Ce ți-e scris, îți este scris!

La Cheile Turzii, ne-am trezit cu o invitație din partea unor prieteni! Destinația? În inima munților, pe Valea Arieșului. De regulă, nu prea mă aventurez în necunoscut, dar muntele mă fascinează, dintr-un motiv cât se poate de simplu. Dincolo de frumusețea sa ireală, muntele îți pune mintea la contribuție atunci când te rătăcești. Ori de câte ori am prilejul, mă felicit pentru decizia luată. Am ajuns astfel la Vidolm, cam la 30 de kilometri de Turda. Într-o lume de basm! Doar cei șapte pitici și Alba ca Zăpada lipseau din peisaj! Și ca să fie surpriza completă, a început să ningă liniștit. Atât cât să nu acopere clipocitul Arieșului…

La sosire, ne-a întâmpinat domn’ Nelu, cu o îmbrățișare ca între doi frați care s-au revăzut după mulți, foarte mulți ani! Doar un român adevărat poate emana atâta bucurie, ospitalitate, sinceritate și dragoste de oameni! Iar acum, la vremuri grele, cum s-a gândit el la mine, tocmai de acolo de sus din inima munților! Inima lui care se contopește cu inima munților! De dragul cărora a renunțat la confortul de la oraș și a venit alături de ei, asumându-și toate riscurile posibile și imposibile! Nu numai el, ci întreaga sa familie care l-a urmat în paradis! Minunata sa soție Anna, care între timp i-a dăruit o fetiță, pe care de-abia aștept s-o cunosc...

Om de acțiune, domn’ Nelu a valorificat resursele primite în dar de la natură și a amenajat o unitate turistică. După ce trece potopul, este locul ideal unde vă puteți lepăda de toate virusurile din lume! Din acest colț de pagină, nea Nelu, îți mulțumesc pentru grija ce mi-o porți! Să-ți trăiască prințesa cea mică! Și, până la urmă, ca să limpezim dilema existentă dintre Sorin și Roji, se pune sau nu se pune cimbru la sarmale?

Domn’ Nelu, când ajunge mocănița la tine? Am înțeles că proiectul se va definitiva și turiștii vor sosi la tine, la cabanele BIA și RALU, pe Valea Arieșului, în Munții Apuseni, într-un peisaj de poveste! Abia aștept să cobor în stația NELU, cu peron pe ambele părți!

 

(Câteva destinații inedite pentru amatorii de excursii și drumeții: Mânăstirile Rimetea și Poșaga, Cheile Turzii, Huda lui Papară, Ghețarul de la Scărișoara, Turda etc.

NOU: Mocănița circulă zilnic! Informații: 0785366540)
jooble.org