CHINA PLÂNGE! CINE RÂDE?

CHINA PLÂNGE! CINE RÂDE?(1116)


Vom afla cât de curând după ce vom scăpa de năpasta asta cu virusache cel rebel. Lumea bună interesată de bunul mers al omenirii nu va uita ușor că totul a început în China și încă nu se știe ce și cum.

Cine râde la urmă râde mai bine zic românii în înțelepciunea lor. Câteva întrebări importante ca să nu zic periculoase prin răspunsurile care ar putea fi de o greutate de neînțeles se pun deja prin marile cancelarii deranjate mai mult decât era de suportat.

Tâmpenii se mai fac pe ici pe colo dar parcă nu ca acum. E foarte posibil ca noi să nu aflăm răspunsurile niciodată deși ele vor exista și vor avea repercusiuni de neimaginat.

Cum mama naibii nenorocitul ăsta de virus nou, deși era cunoscut de toată lumea, numai de noi nu, a ieșit la lumină umplând cimitirele chiar în Wuhan unde există singurul laborator care se ocupă cu creșterea, studierea și înmulțirea acestei drăcovenii?!

Acest coronavirus din China ne sperie pe toți și dă naștere cu ușurință unor teorii ale conspirației. Este o coincidență faptul că a apărut în Wuhan?! În acest oraș se află un institut în care cercetătorii chinezi studiază cele mai periculoase și contagioase boli cunoscute sau necunoscute.

Laboratorul a fost construit în cadrul Institutului de Virusologie din Wuhan și inaugurat în 2017 ca o unitate de cercetare la cele mai înalte standarde științifice și de securitate. A fost prilej de mare laudă internațională pentru autoritățile chineze care l-au promovat ca pe o extraordinară realizare științifică.
Virusul a ieșit de acolo ca de la mă-sa de acasă și a cucerit lumea repede, repede. Cu voie sau fără voie, aceasta-i întrebarea!
Nu vom afla răspunsul niciodată dar putem bănui ce urmează când mai marii lumii vor dori să afle adevărul. Oare cineva a vrut să experimenteze o armă biologică nouă, necruțătoare având o putere uriașă de răspândire și de contaminare?!? Cum reușește criminalul ăsta de COVID-19 să pătrundă în vreo 200 de state risipite peste tot în lumea largă, unele fără porturi sau aeroporturi. Cine îl duce pe virusache peste tot și cum? În geantă, în cutiuțe, pe aripile vântului? Și de ce? Vrea să studieze ce impact are în lupta cu oamenii obișnuiți care iubesc pacea și munca cinstită?! Efectul nu va fi cel dorit de idioții lumii pentru că oamenii se deșteaptă și vor câștiga această luptă inegală deocamdată. China are numai de pierdut chiar dacă, să presupunem că, e nevinovată. Încrederea se pierde ușor și va fi greu de recuperat.

De curând, Bruno Le Maire (un cunoscut politician francez) a anunțat crearea unui fond comun de 500 miliarde € pentru lupta contra pandemiei. Gurile rele spun că această sumă plus alte cheltuieli vor fi facturate Chinei într-un acord viitor de cooperare.Schimbările relațiilor interstatale vor fi uriașe, neprevăzute, cu consecințe de neimaginat.

Oamenii vor deveni din ce în ce mai puternici, mult mai prudenți nu vor mai ingiți ușor toate promisiunile și ofertele unei vieți mai bune și mai liniștite departe de casa lor și a strămoșilor lor. Fie pâinea cât de rea tot mai bună e în țara ta! E bine să fii, dacă vrei, liber și internaționalist, globalist, european etc.

Dar, românul rămâne român chiar dacă face facultatea la Sorbona sau la Harvard chiar dacă lucrează pentru Ford sau la cules de căpșuni urmărind bancnotele străine adunate greu cu sudoarea frunții fiecăruia. Cine poate oase roade, cine nu, nu!

Mai bine stai la tine acasă unde nici vecinul nu te lasă! Întrebările pe care ni le punem sunt cinstite, răspunsurile vor fi necuvenite.

Cine zice ăla e. Cine tace știe mai multe. Să fim optimiști și să avem răbdare. De-o fi una, de-o fi alta... ce e scris și pentru noi, bucuroși le-om duce toate, de-o fi pace, de-i război.
jooble.org