Bogdan Huțucă: Criza va trece, dar prin disciplină și măsuri coerente vom putea nu numai să ne revenim rapid, dar să țintim spre valori până acum neatinse ale economiei românești

Bogdan Huțucă: Criza va trece, dar prin disciplină și măsuri coerente vom putea nu numai să ne revenim rapid, dar să țintim spre valori până acum neatinse ale economiei românești(565)


" 4 MODURI PRIN CARE MEDIUL DE AFACERI ÎȘI ÎMBUNĂTĂȚEȘTE CAPITALUL DE LUCRU ÎN DOUĂ SĂPTĂMÂNI:

 

Epidemia de COVID 19, a restructurat sistemul de business internațional. Facilitățile de producție românești precum și capitalul de lucru al companiilor locale sunt conduse de reguli noi de piață, prin modificarea tipurilor de nevoi și prin diminuarea cererii.

Ieri, 25.03.2020, într-o reuniune informală a unui grup de parlamentari cu premierul Ludovic Orban am propus un set de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri:

- Scutirea de taxe vamale și totodată amânarea plății TVA în vama pentru importul de echipamente medicale - costuri mai mici pentru asigurarea nevoilor sistemului medical;

- Sistem de stimulente pentru companiile care plătesc taxele și impozitele lunar - e important să-i stimulăm pe cei care aduc bani în economie.

Aceste măsuri erau în dezbaterea Ministerului de Finanțe care a validat oportunitatea lor. Următoarele măsuri propuse au rămas în analiza Ministerului de Finanțe:

- Modificarea dispozițiilor legale în ceea ce privește antrepozitele fiscale astfel încât producătorii de băuturi alcoolice să poată produce și spirt medicinal și pentru îmbutelierea de biocide

- Modificarea codului fiscal prin creșterea deductibilității pentru sponsorizarea de echipamente medicale - companiile pot ajuta sistemul medical și ajutându-l, beneficiază de taxe mai mici;

 

Totodată s-a decis in cadrul acestei reuniuni implementarea unor măsuri care sa simplifice procedurile pentru acordarea șomajului tehnic.

Am speranta ca antreprenorul român, care prin risc asigura progresul societății românești va folosi toate pârghiile legale propuse de guvern pentru a minimiza șocurile și a asigura viitorul țării. Criza va trece, dar prin disciplina și măsuri coerente vom putea nu numai sa ne revenim rapid, dar sa tintim spre valori până acum neatinse ale economiei românești. "

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri