„Dacă se fac alegeri  la Ovidius, riscăm să avem un alt Epure ca rector”

„Dacă se fac alegeri la Ovidius, riscăm să avem un alt Epure ca rector”(1247)


Partidul Mişcarea Populară, filiala Constanţa a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia, printre altele, președintele PMP Constanța, Claudiu Iorga Palaz, a adus în discuție problemele legate de învăţământul superior constănţean.

El a făcut referire la scandalurile de corupție care au vizat Universitatea Ovidius din Constanța dar și Universitatea Maritimă Constanța.

În ceea ce priveşte recentul scandal din mediul universitar care a dus la arestarea rectorului Dănuţ Tiberius Epure, Palaz a spus că PMP va cere ca, pe viitor, alegerea rectorului universităţilor să se facă prin concurs şi nu în urma unui proces de votare în interiorul mediului universitar care poate duce, printre altele, la săvârşirea unor acte de corupţie.

„Avem informații că deja se fac presiuni pentru alegerea unei anumite persoane ca rector la Ovidius. Dacă se va continua în aceeași manieră, așa cum s-a întâmplat și când a ieșit Epure rector, o să riscăm să avem un alt Epure la conducere. Ceea ce s-a întâmplat, cu acele acte de corupție este rușinos. Au îngropat facultatea asta. Din acest motiv, Partidul Mișcarea Populară, filiala Constanța va propune ca rectorul să fie desemnat în urma unui concurs și nu prin vot intern Repet, riscăm să avem un alt Epure ca rector. Cred că este mult mai echitabil să se organizeze concurs unde să participe toți cei care se simt pregătiți profesional”, a spus Palaz.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri