Robot de ultimă generație la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

Robot de ultimă generație la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța(526)


Unitatea medicală a fost dotată încă de anul trecut cu un aparat pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, menit să distrugă toți germenii periculoși.

Robotul de dezinfecție, achiziționat cu fonduri de la Primăria Municipiului Constanța, funcționează pe bază de lumină UVC. Tehnologia robotului de dezinfecție are o eficiență de peste 99% în distrugerea virușilor și bacteriilor. Aparatul acționează fără intervenție umană, poate fi programat să acționeze prin telecomandă pe anumite intervale de timp și este utilizat acum la capacitate maximă în saloanele în care se află bolnavi, pentru protecția personalului sanitar dar și a pacienților.

De asemenea, igiena mâinilor personalului medical din cadrul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase care intră în contact cu pacienții este atent monitorizată cu ajutorul unui aparat special.


Astfel de roboți sunt folosiți și în spitalele din China pentru dezinfecție în criza pentru combaterea Coronavirusului, dar și în Taiwan, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Japonia sau Emiratele Arabe Unite.


Conform Departamentul pentru Situații de Urgență, un astfel de robot, care dezinfectează deja saloanele și spațiile din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, a fost pus și la dispoziția Institutului Național de Boli Infecțioase “Profesor Doctor Matei Balș”.
jooble.org