VIRUȘI CU MAPA ȘI VIRUȘI CU SAPA

VIRUȘI CU MAPA ȘI VIRUȘI CU SAPA(313)


Spuneam deunăzi cuiva că viața candidaților noștri la primării a devenit din ce în ce mai periculoasă! S-a trecut direct de la atacul cu sapa, în mediul rural, la caftul cu mapa, în mediul urban! Și am evoluat până dincolo de războiul stelelor, trecând direct la cearta neprincipială cu virușii.Avem viruși cu sa pa și viruși cu mapa. Într-o campanie electorală, marcată de prezența unor viruși reali, cred că nu mai există nici un dubiu, viața politicienilor devine deja extrem de palpitantă! Dar și un veritabil test al curajului și al deschiderii spre sacrificiul total, atunci când este nevoie de o astfel de demonstrație. Pentru că paradoxal chiar și în lupta cu virușii avem nevoie de un exemplu personal. Unul care să-i bată pe toți și să fie un militant activ împotriva izolaționismului capitalist. Fiind vorba de o campanie electorală aflată în plină desfășurare, când nimeni nu a prevăzut dezastrul care s-a abătut asupra noastră, asistăm deja la momente dramatice.

Virusul, care face prăpăd în întreaga lume, s-a înscris în cursa electorală pentru alegerile locale de la noi. Nu numai că s-a înscris, dar a lovit deja sub centură! Prima victimă, atât a virusului, cât și a prostiei unui neghiob, este un cunoscut vânător de funcții administrative. Apoi, un grup de politicieni, care a fost sancționat în masă pentru excese populiste. În loc să dea mâna cu reprezentantul oamenilor muncii, domnii politicieni i-au luat pe toți la rând! Nu mai vorbesc de pupiciuri prin încălcarea celor mai primitive prevederi ale ordinei și disciplinei interioare. Nu cred în versiunile hazardate ale celor care spun că un candidat bine hrănit și adăpat ar fi ținta unor atacuri cu arme chimice! Dacă nu ar fi vorba de un om aflat într-o situație incomodă, m-aș distra teribil pe subiectul “atac chimic’! Bre, le-a crescut unora în cap stupi cu țânțari și bondari! Și-au modificat total metabolismul.

Sigur, după polemicile iscate pe tema alegerilor, ca un făcut, s-a produs și această nebuloasă cu viruși transmiși de la un membru de partid la altul! Din câte înțeleg, mai sunt și alți membri de partid aflați sub supraveghere în condiții de izolare! Acum înțeleg cât de ușor poți lichida un partid! Simplu, mai ales dacă scapă din mâna organizatorilor un congres! Este de ajuns să se îmbrățișeze și să își dea mâna tovărășește.

Adevărul este că suntem într-o situație fără ieșire! Guvernul se “coace” greu. Ne aflăm în faza incipientă a unui început de debandadă. Alegerile vor fi amânate pentru toamna acestui an. Suficient timp ca să o luăm de la capăt cu toate cele...
 
jooble.org