Copacii rupți în toamnă pe strada Mihăileanu au fost replantați astăzi

Copacii rupți în toamnă pe strada Mihăileanu au fost replantați astăzi(252)


Pentru că în toamna anului trecut trei copaci au fost rupți pe strada Ștefan Mihăileanu de oameni certați cu natura, cu legea și mai ales cu bunul simț, astăzi au fost replantați în cadrul campaniei de plantări de primăvară.

După ce săptămâna trecută au fost plantați 80 de copaci din speciile mesteacăn, măr, prun, corcoduș decorativ și arțar, astăzi se completează spațiile verzi cu alți 82 din speciile castan, arborele lalea, prun, arțar și corcoduș decorativ.

Plantările au loc și pe spațiile verzi și scuarurile de pe șoseaua Mangaliei, străzile Ion Bănescu, Pandurului, Răscoalei din 1907, Traian, Dezrobirii și Liliacului, în Parcul Tăbăcărie și în cel din Piațeta Far. De asemenea, au fost plantați arbori ornamentali pe scuarul de pe bulevardul Mamaia la intersecția cu strada I.G. Duca și pe strada I.G. Duca până la intersecția bulevardul Ferdinand.

Campania de plantare va continua și zilele următoare, atât timp cât condițiile meteorologice o vor permite. Acțiunile de plantare inițiate și derulate prin grija Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.

Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate, să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanţa (0241.550055) sau Direcția Generală Poliția Locală (0241.484205 sau 0799.606142 - WhatsApp) în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren.
jooble.org