DUPĂ  CE  VIRUSUL  A  ÎNCHIS ITALIA!, APELUL  PREȘEDINTELUI ȚUȚUIANU CĂTRE TOȚI PRIMARII CONSTĂNȚENI!

DUPĂ CE VIRUSUL A ÎNCHIS ITALIA!, APELUL PREȘEDINTELUI ȚUȚUIANU CĂTRE TOȚI PRIMARII CONSTĂNȚENI!(222)


Când mai mulți se bat de muscă sau își pierd vremea în ședințe după regula vaselor comunicante, coronavirus COVID 19 face prăpăd în jurul nostru, peste noi, lângă noi, afară, înăuntru...Peste tot! În mintea mea, doar în mintea mea, virusul seamănă cu unul dintre aviatorii japonezi, în ținuta clasică de război, strigând TORA! TORA! TORA!, care au dat cu bomba în America. Poate și pentru faptul că l-am văzut la televizor pe președintele Americii în ipostaza omului obișnuit. Adică, temător și foarte îngrijorat de invazia mondială a virusului ucigaș! În fața virusului, în fapt, o fantomă, suntem toți la fel. Eu, tu, Trump și virusul! Neputincioși, precum americanii de la Pearl Harbor în dimineața în care nimeni nu se gândea că vor fi bombardați de japonezi! Retrăiesc, la fereastra casei mele, secvențe dintr-un film despre atacul de la Pearl Harbor al japonezilor asupra Americii. Trăiesc cu senzația că virusul ne bombardează din toate pozițiile, precum japonezii.

Virusul este răspândit peste tot. Nu au nici o șansă! Cu raza lui de acțiune infinită, a tras obloanele peste Italia. A transformat țara într-o groapă comună de lux. După bombardament, Pearl Harbor era pustiu. Aproape pustiu este și în Italia. Nicăieri nu te mai simți în siguranță! La un atac atomic, măcar te ascunzi în adăpost...Sistemul de la Deveselu, lucrează pe bază de rachete, dar, dacă tragi cu ele după viruși, e ca și cum te bombardezi singur! Peste tot, activitățile se suspendă! Inclusiv în teatrele de război! S-a stabilit un armistițiu nelimitat. Pe plan mondial, toată lumea se conformează noilor reguli de conviețuire pe planetă!

Doar unii dintre noi, continuă să persifleze starea de alertă în care ne aflăm! Și mă refer în principal la tagma politicienilor, care nu dau doi bani pe starea națiunii aflată sub strigătul de luptă al virusului ucigaș! Ar trebui să scrie undeva - Activitatea politică se suspendă!: Administrațiile locale, un pas în față! - Gata cu politicianismele de doi lei! Dacă vreți să mai avem parte de alegeri la vară. Viața s-a întors brusc cu fundul în sus! Până de curând, număram voturile la Primărie! Acum ne numărăm zilele! Lăsați, domnilor politicieni, la o parte vendetele și vechile răfuieli! Nu faceți decât să vă săpați singuri groapa! Și așa s-a doborât recordul anual de sicrie! Politicienii se ceartă la Parlament și moartea îi pândește pe unde nici nu gândesc! Sau credeți că sunteți imuni în fața coronavirus! Toată lumea se agită, ca și cum s-ar afla pe o corabie a nebunilor!

În tot acest amalgam de strigăte și controverse, o furtună de voci, am remarcat prestația lui Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, care a adresat un îndemn la unitate în termeni civilizați. Luați exemplul lui! Nu s-a cramponat de funcție, foarte bine a făcut, și a solicitat sprijin din partea tuturor primarilor din județ pentru restricționarea focarelor de infecție. Sunt probleme atât de grave, încât, ca să ne rupem gâtul între noi, nu ne trebuie decât un sabotaj reciproc! Domnul Țuțuianu, despre care credeam că este băiatul alintat a lu tata Țuțuianu, care s-a opus luării cu japca unor unități hoteliere din stațiunea Eforie, se dovedește a fi un om aplicat la condițiile existente în teritoriu. Citiți comunicatul de presă dat publicității. Conținutul este strict la obiect și cuprinde esența unei strategii. Mesajul este unul singur: Trebuie să oprim dezastrul! Chiar dacă ne aflăm poate în fața unei misiuni imposibile!

HORIA ȚUȚUIANU, APEL CĂTRE PRIMARI: VIRUSUL NU SE COMBATE PRIN POLITICĂ!

“Fac un apel către toți primarii din județul Constanța să monitorizeze atent orice modificare semnificativă a fluxului de locuitori, mai ales în contextul în care au cunoștință de faptul că oamenii au fost recent în vizită în regiunile afectate de coronavirus COVID 19. În contextul prevenirii extinderii cazurilor de îmbolnăvire în județul Constanța, am convocat astăzi o întâlnire de urgență cu specialiști din domneniul sanitar, atât din cadrul Spitalulul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, cât și din Consiliul Județean Constanța. Pe lângă măsurile impuse de către Ministerul Sănătății, am decis și separarea, în cadrul unității de primiri urgențe a pacienților minori de pacienții adulți, precum și suplimentarea stocurilor de material dezinfectant. Totodată, ca urmare a acestei întâlniri și a discuției cu cadrele sanitare, am decis și achiziționarea, în regim de urgență, a 3 camere de izolare cu presiune negativă. Vom lua toate măsurile necesare pentru a limita extinderea virusului însă repet rugămintea către edilii locali să fie vigilenți și să ne comunice imediat dacă se confruntă cu posibile cazuri suspecte. De asemenea, fac apel către locuitorii județului Constanța să conștientizeze problema cu care se confruntă întreg mapamondul, să fie raționali și să acționeze cu prevenție, fară să pună în pericol viața altor oameni”  .
 
jooble.org