Bucurii de 8 martie pentru doamnele în vârstă!

Bucurii de 8 martie pentru doamnele în vârstă!(149)


Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială nu au uitat nici în acest an să marcheze așa cum se cuvine Ziua Internațională a Femeii. Toate doamnele din Căminul pentru Persoane Vârstnice au primit cadouri și felicitări. Doamnele cochete s-au bucurat din suflet de surprize iar zâmbetele de pe chipuri le-au făcut și mai frumoase.

Nu a fost uitată nici doamna Maria Moroeanu, constănțeanca în vârstă de 95 de ani, văduvă de război care a trăit o viață de poveste. A fost căsătorită doar 11 luni și văduvă timp de 74 de ani. Soțul ei, căpitan în armata română, a murit pe front în 1945, iar doamna Maria nu s-a mai recăsătorit niciodată.

A adoptat o fată pe care a crescut-o frumos. Din păcate însă, viața tinerei a fost curmată de un cancer devastator. În urma ei, au rămas doi copii, un băiat și o fată, pe care tot doamna Maria i-a crescut. Le-a fost și bunică și mamă.

Acum, doamna Maria locuiește singură, într-o locuință cochetă și îngrijită. Nepoții sunt mari, fiecare la casa lor, și bătrâna nu vrea să devină o povară pentru nimeni, mai ales că este sănătoasă și în putere. Între timp, doamna Maria a devenit o prietenă a Primăriei Constanța. Aceasta nu este prima oară când reprezentanții municipalității i-au trecut pragul. Și acum, doamna Maria a primit flori și cadouri. Bineînțeles că a fost o surpriză extrem de plăcută și de această dat.
jooble.org