Romulus și Remus sunt în siguranță! Niciunul din cei doi copii de bronz, elemente ale grupului statuar Lupa Capitolina din Constanța, nu a fost furat!

Romulus și Remus sunt în siguranță! Niciunul din cei doi copii de bronz, elemente ale grupului statuar Lupa Capitolina din Constanța, nu a fost furat!(186)


De-a lungul timpului au existat mai multe tentative de vandalizare a statuii Lupoaicei din Constanța. Pentru că a fost forțată, tija care îl ținea legat pe unul dintre copii de soclu a cedat. Ca să nu se întâmple vreun accident sau să nu fie sustras, angajații Serviciului Amenajări Urbane din cadrul Primăriei Constanța l-au ridicat de pe locație și a fost depozitat în loc sigur. Săptămâna viitoare, copilul din bronz va fi repus pe poziție.

În perioada următoare, statuile și monumentele istorice din oraș vor intra într-un amplu proces de restaurare. Primăria Municipiului Constanța în colaborare cu reprezentanți ai Ministerului Culturii a întocmit documentația necesară achiziționării unor contracte privind restaurarea si reabilitarea acestora.
jooble.org