GUVERNUL ROMÂNIEI CONTRA CORONAVIRUS

GUVERNUL ROMÂNIEI CONTRA CORONAVIRUS(231)


Chiar dacă și-a depus mandatul , premierul interimar Ludovic Orban nu s-a sustras de la obligațiile pe care le-a avut până acum. În legătură cu momentul depunerii mandatului, remarc maniera civilizată în care s-a derulat acest episod. În comparație, desigur, cu depunerea mandatului de către fostul premier pesedist Grindeanu, care a fost scos cu mare greutate din Palatul Victoria! La ora la care scriu aceste rânduri, încă, premierul interimar Orban coordonează acțiunile și activitățile destinate combaterii Coronavirus.

PESTE 4.000 DE LOCURI ÎN CARANTINĂ ȘI PESTE 2.500 DE PATURI PENTRU EVENTUALII BOLNAVI!

Guvernul Orban ia toate măsurile care se impun pentru a preveni răspândirea virusului în România.

Guvernul României este în coordonare directă cu autoritățile europene și italiene în speță, respectă protocolul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății și controlează riguros situația, în raport cu cetățenii care călătoresc înspre și dinspre zonele de risc din Italia și nu numai.

Este esențial zilele acestea să nu fie lansate presupuneri și informații eronate, care pot să producă panică în mod inutil!

Toate informațiile trebuie să fie folosite din surse oficiale, provenite de la instituțiile care gestionează problematica coronavirus.

Până acum, în România, NU a fost confirmat niciun caz de coronavirus!

Este importantă popularizarea recomandărilor date populației de către Ministerul Sănătății: https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/posts/1087054514982646

Ministerul Sănătății continuă, susținut, măsurile de prevenție împotriva noului tip de virus: coordonează celula de criză de la nivelul ministerului, menține legătura permanentă cu Direcțiile de sănătate publică, continuă achizițiile de materiale necesare protecției împotriva virusului și campania de informare publică a populației, dar și identificarea de locuri destinate carantinei și diagnosticării și tratării unor eventuale îmbolnăviri.

Astfel, trebuie să știți că în România sunt pregătite aproximativ 2.500 de paturi pentru eventualii bolnavi de coronavirus, iar dintre acestea 95 sunt la terapie intensivă (boala poate da dificultăți respiratorii severe), și sunt pregătite peste 4.000 de locuri pentru carantină.

Guvernul dezavuează orice atitudine sau abordare politică pe acest subiect! Atitudini precum cele ale unor lideri PSD sunt complet lipsite de responsabilitate. Un exemplu în acest sens este cel al lui Marcel Ciolacu, acesta anunțând un posibil caz de coronavirus, care a fost infirmat.

Orice formațiune politică încearcă să capitalizeze electoral acest subiect trebuie sancționată, întrucât săvârșește un act de un cinism care poate afecta corecta informare a populației pe o temă de sănătate publică.

Toate măsurile luate în avans, de la grupul interministerial de specialiști constituit sub coordonarea miniștrilor Sănătății, Afacerilor Externe, Afacerilor Interne, Transporturilor și Comunicațiilor, încă din 22 ianuarie, la achizițiile de materiale acolo unde PSD a lăsat stocuri ZERO, până la acțiunile efective de a izola persoanele potențial purtătoare de coronavirus și informarea permanentă a populației confirmă exact contrariul celor afirmate de colportorii de serviciu ai PSD.

Zilnic, Ministerul Sănătății comunică public pe acest subiect și recomandă populației prudență și obținerea informațiilor din surse autorizate. În acest sens, în cadrul Institutului de Sănătate Publică va funcționa un telverde, operaționalizat în cel mai scurt timp, care va putea fi apelat de către cei interesați să obțină informații și măsuri suplimentare despre noul tip de infecție cu coronavirus.

Solicităm PSD măcar să se abțină și să nu mai împiedice Guvernul să ia cele mai bune măsuri pentru populație. După cum știm, PSD a respins în Comisia juridică a Senatului Ordonanța referitoare la achizițiile pe cazul coronavirus. Sperăm să înțeleagă gravitatea faptelor lor și să nu voteze împotriva ordonanței și în plenul Senatului.

Este vital să amintim că responsabilitatea personală a celor care călătoresc în zonele de risc este foarte importantă: măsurile de igienă strictă trebuie respectate, și toate recomandările autorităților în domeniu, în special a celei de izolare la domiciliu sau carantină acolo unde se impune!

Condițiile referitoare la carantină sau izolarea la domiciliu NU sunt opționale! Cei care se află într-o asemenea situație și încalcă regulile se supun sancțiunilor legale.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, ca măsură în plus, asigurarea permanenței din partea DSP și mutarea medicilor de la DSP-uri spre județele care sunt la graniță.

România este pregătită pentru potențiale îmbolnăviri. Orice divagații și acuze pe acest subiect merită sancționate și combătute public, mai ales că Guvernul acționează cu maximă transparență pe acest subiect și primim detalii în timp real de la specialiști.  
jooble.org