MANGALIA:  MOROIANU CANDIDATUL ȘI  IORGUȘ GARANTUL

MANGALIA: MOROIANU CANDIDATUL ȘI IORGUȘ GARANTUL(1235)


Ani de zile, Mangalia a stat în umbra lui Zanfir Iorguș, primarul cu cele mai multe mandate la activ. Din punct de vedere al traseismului politic, a făcut din Mangalia un important nod de cale ferată. Chiar și atunci când oficial a pierdut alegerile, el a continuat să fie prezent în prima linie a administrației locale prin “oamenii săi de încredere”. Cu ceva ani în urmă, a pus de un referendum. Încă are un cuvânt de spus! Dovadă că aproape toate acțiunile care țintesc administrația locală trec pe la el! Cu câțiva ani în urmă, l-a înlocuit la pupitrul de comandă chiar un fin de-al său, cunoscutul domn Tusac, care surprinzător, a câștigat alegerile! Unii au crezut că este un aranjament ca între rude, cum se poartă în PSD, dar nu a fost așa. A fost invers. Adică o dispută aproape de cunoscutul generic “Pe viață și pe moarte!” Vă dați seama ce finală s-a jucat! Finul, care se obrăznicise, contra nașului!

Vine o vreme în viața fiecăruia dintre noi când, urmând exemplul unor fotbaliști celebri, trebuie să punem ghetele în cui. Așa a procedat și Zanfir Iorguș, dar numai cu o gheată! Deși spunea că s-a lăsat de politică în 2016, continuă să se țină scai de ea! Nu știu cum s-a lăsat de politică, scuzați, când este tot timpul în miezul ei! Acum 4 ani de zile, a lipsit foarte puțin ca domnia sa să fie trecut pe lista cu candidații pentru Primăria Mangalia! Din nefericire pentru domnia sa, nu a avut susținere politică! În ciuda faptului că recomandarea a venit din partea lui Nicolae Moga, președintele PSD, domnul Felix Stroe, nu a fost de acord, simțindu-se liberal! Ca atare, Cristian Radu a mai obținut un mandat în calitate de primar al orașului Mangalia! Aflându-mă, în seara alegerilor, la sediul PSD din Constanța, am sesizat că, noaptea târziu, mulțimea de gură-cască se interesa mai mult de soarta lui Radu Cristian decât de cea a lui Radu Mazăre!

Anul acesta, adversarii actualului primar al Mangaliei au intrat deja în priză în perspectiva apropiată a alegerilor locale. Ei au pus bazele unei așa zise alianțe locale pentru o Mangalie unită în componența căreia intră ALDE, PSD, PNȚCD, Zanfir Iorguș, persoane și personalități care vor să ajute orașul. Această alianță îl are pe fostul primar Zanfir Iorguș vector de imagine! Domnia sa ne-a declarat că nu intenționează să se întoarcă în politică. Mai sunt și alții care se văicăresc că politicul le-a pricinuit numai necazuri, dar la prima ofertă concretă, cu funcție și alte avantaje, uită ce au spus și acceptă! E treaba lor. Iorguș se jură că nu urmărește nici o funcție, nici măcar pe cea de primar, pentru care a schimbat mai multe partide în funcție de starea națiunii la momentul respectiv. Zanfir Iorguș i-a dat cea mai grea lovitură lui Nicușor Constantinescu în ziua în care, însoțit de alți patru primari, a părăsit PSD pentru PD. Pasul făcut i-a adus statutul de lider al grupării respective, la care au aderat în timp și alți primari din zona lui de influență. Ca o paranteză, primarii s-au dovedit a fi, și sunt și în continuare, deosebit de puternici în partidul din care fac parte! Ei decid de multe ori soarta celor care candidează pentru o funcție importantă.

Revenind la discuția cu Zanfir Iorguș, acesta a ținut să mai precizeze că singura sa dorință este să ajute orașul Mangalia...Cred că acest pasaj emoționant a fost decisiv în alegerea domniei sale ca vector de imagine al mișcării pentru o Mangalie unită. Cu o condiție. Fostul primar să își fi rezolvat problemele cu pădurile și terenurile din zonă, o poveste cu iz penal care a rămas neelucidată! Stau și mă întreb dacă nu cumva modestia sa excesivă se datorează unor interdicții privind participarea sa la alegerile locale…

Alianța pentru o Mangalie Unită l-a desemnat pe Nicu Moroianu candidat la Primăria Mangalia. Cu toate că domnia sa s-a dovedit a fi cel mai înverșunat critic al PSD pe plan local, surprinzător, acesta este susținut în principal de partidul lui Felix Stroe! Chiar și atunci când era membru al ALDE, Moroianu nu s-a temut să își pună aliații în cap! Din acest punct de vedere, cunoscând cât de orgolioși sunt pesediștii, consider o mare surpriză candidatura lui Nicu Moroianu, care va beneficia de “managementul” lui Zanfir Iorguș!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri