Producții cinematografice pentru toate gusturile și pentru toate vârstele în acest weekend

Producții cinematografice pentru toate gusturile și pentru toate vârstele în acest weekend(292)


Sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va găzdui în această seară, de la ora 19:00, proiecția dramei „Tipografic Majuscul”. Prin tehnica montajului, filmul regizat de Radu Jude creează liantul dintre două povești și două istorii. Este pusă în scenă povestea reală a adolescentului Mugur Călinescu, care, în 1981, a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, așa cum a reconstituit-o Gianina Cărbunariu din dosarul lui de Securitate. A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naționale, exact din aceeaşi perioadă. În distribuție: Șerban Pavlu, Ioana Iacob, Bogdan Zamfir și Șerban Lazarovici.

Preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari.

Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 12:00 și duminică, 23 februarie, de la ora 15:00, poate fi vizionată comedia de acțiune live-acțion „Sonic the Hedgehog”. În pelicula regizată de Jeff Fowler Sonic face echipă cu noul său prieten, Tom Wachowski pentru a-l opri pe diabolicul dr. Robotnik, care vrea să îl captureze pe Sonic și să-i folosească superputerile pentru a domina lumea. Distribuția este formată din: James Marsden, Jim Carrey și Ben Schwartz.

Preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari.

Ecranizarea mult-îndrăgitului roman al lui Jane Austen, „Emma” revine în sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” sâmbătă, 22 februarie, de la ora 15:00. Filmul regizat de Autumn de Wilde este o satiră scăpărătoare a diferențelor de clasă socială, dar și a chinurilor maturizării, în care Emma este nevoită să înainteze cu curaj, pentru că nu se poate abține să nu declanșeze o avalanșă de evenimente comice, romantice, dar și pline de suspans emoțional, prin deciziile ei neinspirate și gafele romantice. În distribuție: Bill Nighy, Rupert Graves, Anya Tayloy-Joy, Mia Goth, Miranda Hart, Gemma Whelan, Josh O'Connor, Johnny Flynn, Callum Turner, Chloe Pirrie, Tanya Reynolds.

Preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari.

De la ora 17:30, „Insula fanteziilor”, o adaptare horror a cunoscutului serial TV al anilor '70 vă poartă într-o stațiune tropicală de lux, unde enigmaticul Mr. Roarke transformă în realitate cele mai ascunse visuri ale oaspeților săi. Haosul se va instala rapid, atunci când fanteziile invitaților se vor transforma în coșmaruri și trebuie să rezolve misterul insulei, pentru a scăpa cu viață. Cu: Maggie Q, Michael Peña, Portia Doubleday, Kim Coates, Lucy Hale, Parisa Fitz-Henley. De asemenea, pelicula va fi programată și duminică, 23 februarie, de la ora 20:30.

Preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari.

De la ora 20:00, comedia „Miami Bici”, în regia lui Jesús del Cerro, redă povestea lui Ion și Ilie, doi tineri săraci dintr-un mic oraș obscur din România care merg la Miami în toiul iernii, din dorința de a trăi „Visul american” și de a se „îmbogăți rapid”. Aici devin implicați involuntar în afacerile dubioase ale lui Mișu, un roman de cea mai joasă speță, stabilit în Florida. Sfătuiți în secret de Gelu, mentorul lor auto-proclamat, de acasă, cei doi se luptă pentru a supraviețui în America. Cu: Matei Dima, Codin Maticiuc. Filmul va putea fi vizionat și duminică, 23 februarie, de la ora 17:30.

Preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari.

Duminică, 23 februarie, de la ora 12:00, este prezentată animația de aventuri „Latte și cristalul fermecat”, regizată de Mimi Maynard, Regina Welker și Nina Wels, în care nimic nu o împiedică pe curajoasa aricioaică Latte să pornească într-o călătorie periculoasă pentru a recupera cristalul fermecat care va alunga seceta din ținutul ei și al prietenilor ei. Distribuția este formată din: Ashley Bornancin (Latte), Danny Fehsenfeld (Bantur), Leslie L. Miller (Greta), Byron Marc Newsome (Garda ursului) Eric Saleh (Aken) și Gunnar Sizemore (Amaroo).

Preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari.

Informațiile legate de programul de vânzare al biletelor sunt disponibile pe site-ul oficial http://www.cmeptjc.ro/, pe pagina de Facebook sau direct la casieria centrului, din bulevardul Ferdinand, nr. 56 (fostul Cinema Republica). 
jooble.org