Amore, more, ore, re, probantur amicitiae

Amore, more, ore, re, probantur amicitiae(364)


Cât de mult și pentru ce poți rezista chinurilor unei relații de lungă durată care poate deveni plictisitoare uneori chiar enervantă, insuportabilă?

În grupul tău de prieteni apar ofertele unor aventuri amoroase din când în când care pot aduce stropi de bucurie, momente de fericire. Doamna care acceptă cu ușurință așa ceva nu se gândește nici măcar o clipă că îl batjocorește astfel pe partenerul său oficial că îi dă ocazia amorezului de moment să se creadă mare și tare.

Bărbații suportă greu astfel de deranjamente ale doamnelor împricinate mândre de ele că sunt apreciate în acest mod de te miri cine. Un cuplu stabil cu un singur partener permanent trece cu timpul de la o relație preponderent fizică la o adâncă apreciere sufletească.

Bărbații care acceptă uneori să își schimbe partenera au eleganța, vă rog să mă iertați, de a o face departe de casă și pe cât este posibil nu cu prietenele doamnelor pentru a le proteja astfel de mizeriile adiacente.

Unii, mai ticăloși, preferă aventuri cu doamnele din grupul de neamuri sau prieteni pentru că se bucură mișelește că s-au culcat cu nevasta unuia sau altuia din vanitate chinuită, dintr-o suferință de orgoliu rănit cu te miri ce altă ocazie. Bă, tu știi cine sunt eu?! Eu m-am culcat cu nevasta lu' ăla!

 

Cu toate riscurile și greutățile, nepotrivirile și necazurile, viața de cuplu este mai fericită decât cea de celibatar. Majoritatea sondajelor referitoare la astfel de teme spun că 40% dintre adulții căsătoriți se consideră foarte mulțumiți. Doar 25% dintre celibatari recunosc că așa le este mai bine.

În mod obișnuit fericirea ți-o cauți, ți-o găsești și ți-o rezolvi de unul singur. În cuplu există dar e altceva, e altcumva. Celibatarii suferă de depresie iar persoanele divorțate de bună voie suferă ulterior și mai abitir.

Cei căsătoriți se cruță, se sprijină, se îngrijesc mai bine unul pe altul și astfel, de exemplu, se îmbolnăvesc mai rar.

 

Și prietenii sunt necesari, ai nevoie de ei mai mereu, dar relația de cuplu nu poate fi înlocuită cu nimic altceva.

Tristețea și stresul sunt mai mărunte în căsnicie. Făcând cât mai multe împreună cu un partener stabil putem renunța ușor la frământările inutile pentru îmbunătățirea stării financiare, la exagerările de la serviciu, la unele activități de divertisment sau la irosirea timpului liber consumat în zadar.

 

Fericirea noastră, oricât de individuală ar fi, depinde mult de timpul petrecut împreună cu partenerul preferat, iubit și stabil. Orice facem alături de persoana potrivită și bine aleasă nu poate fi înlocuit de nimic altceva.

 

Micile aventuri care de fapt pot fi ignorate și evitate aduc regrete și apoi destulă tristețe către amândoi.

Există teoria că atracția infidelității face parte din viața noastră și că nu ne putem feri de ea. Dorințele femeilor de a accepta aventuri stupide sunt la fel ca ale masculilor. Ce pierdem și ce câștigăm?

Totul e bine când se termină cu bine.

 

Profitorii, canaliile, bolnavii, fustangii, seducătorii, pofticioșii, ticăloșii nu vor înțelege nimic și vor continua să existe printre noi și să ne facă rău tuturor. Și nu ne duce pe noi în ispită!

Prin iubire, comportament, vorbire şi împrejurări sunt puse la încercare prieteniile.
jooble.org