A ÎNNEBUNIT LUPOAICA (I)

A ÎNNEBUNIT LUPOAICA (I)(555)


Cunoaștem cu toții adevărata legendă a lupoaicei din centrul orașului Constanța, mama adoptivă a lui Romulus și Remus, cetățeni de onoare înaintea lui Gică Hagi. Cunoaștem de asemenea dorința ei nestăvilită de a alăpta în continuare tineri destoinici ai patriei, asigurându-le, astfel, necesarul de vitamine. Mai nou, pregătește candidați pentru alegerile locale, cu obligativitatea ca aceștia să consume câte un litru de lapte pe zi din producția lupoaicei. Fără reclamă, ca să nu se sperie copiii! Ținta: Primăria Constanța, veritabil “cuibușor de nebunii”! La alegeri, merită să te înscrii!

Dar ce-i cu lupoaica? A înnebunit! A închis un șantier în lucru! În loc să dezgroape vestigiile arheologice, care merită să fie expuse pentru viitoarele generații, le îngroapă! Ca să fie acoperit de istorie, adună oale și ulcele, cioburi de sticlă, pietricele, testamente etc. În general, relicve ale trecutului glorios, acareturi și oase de o inestimabilă valoare.

Căci ce este mai presus pentru Ion Stelian, ca avocat și candidat la Primăria Constanța, decât dovada! Nu știu cât este de acoperit față de cele scrise despre domnia sa în Evenimentul zilei! Sunt acolo întrebări la care ar trebui să răspundă. Plus dovada. Sunt așa de urâte întrebările alea, încât, nici nu mai ai chef să asculți răspunsurile! Dacă tot se laudă că este primarul imaculat și potrivit pentru Constanța, cel mai bun!, zice gura lăudărosului, e musai să treacă și prin filtrul opiniei publice!

Înainte de a intra în Primărie, e musai, domnule Ion Stelian, să fiți curat ca lacrima. Inclusiv pe tălpi. Ca să știți, în caz de victorie, de unde până unde se întinde greaua moștenire, la care faceți deja trimitere...Pentru Stelian Ion este mai important să iasă cât mai mult fum până la alegerile locale...Dacă s-ar putea și niște negru de fum în plus! Ca să țină treaz interesul electoratului față de domnia sa! Cât iese fum, e rost și de foc! Cum altfel să înjuri PNL dacă nu prin scandal! Scandalul Bueno a căpătat deja conotații POLITICE!

Unii și-au dorit din start acest lucru și au reușit! Nici nu visa domnia sa la un așa chilipir electoral cu surle, trâmbițe și sămânță de scandal! Candidat dintr-un strănut! Plus mantia de justițiar pe care obișnuiește să o îmbrace domnul Stelian. Evident, cu recuzita de rigoare cu care ne-a obișnuit: amenințări cu pușcăria etc. Nu contest greutatea unor fapte din dosarul Bueno, dar nu în termeni apocaliptici! De ce este încurajată tendința celor care fac în continuare din țânțar armăsar, deși îi trădează machiajul!

Au mai fost cazuri de acest gen și nu s-a făcut atâta tămbălău ca acum! Are cineva coșmaruri de pe urma distrugerii mai multor morminte vechi din parcul de la Gara CFR Constanța? A verificat vreodată vreo instituție abilitată starea inventarului arheologic din zona în care a construit fostul lider pesedist Petre Stancă? Bun, dacă totul a fost în regulă, de ce au vrut oamenii lui Cozmâncă, un fost lider pesedist și mai mare, să-l destituie din funcția de prefect al județului Constanța pe Gheorghe Martin, tot membru al PSD! Simplu. Martin a fost cel care a sesizat instituțiile abilitate...Pe unde se plimbau atunci marii noștri arheologi!? Nu sunt de acord să moară și capra vecinului, dar nici politicienii să tragă totul pe turta lor! Vom reveni.
 
jooble.org