GARĂ PENTRU DOI: PSD CU PERON PE PARTEA DREAPTĂ...

GARĂ PENTRU DOI: PSD CU PERON PE PARTEA DREAPTĂ...(787)


Nu m-am grăbit să scriu despre trecerea lui Mircea Banias la PNL. Și nu numai la PNL. Aș fi procedat la fel, indiferent la oricare alt partid s-ar fi dus. Sper totuși că următoarea stație nu va fi PSD cu peron pe partea dreaptă! Nu mă îndoiesc de credința politică a domnului Banias și de bunul lui simț, ci de realitatea înconjurătoare, mai mult decât înfricoșătoare! Nu știi niciodată, indiferent cât de puternic te crezi, ce te așteaptă sau cine te așteaptă după primul colț! Eu nu mi-am imaginat niciodată că voi fi amenințat, chiar cu moartea, de doi așa ziși confrați! Pe mine personal mă doare exact în cot de amenințările lor! Am vrut doar să atrag atenția opiniei publice asupra acestui fenomen și atât!

Mă întorc la domnul Banias. În primul rând, am așteptat ca domnia sa să se așeze bine pe locul care i-a fost rezervat, să se stabilizeze și să dea un semnal că nu se răzgândește în următoarele 48 de ore. Nu de alta, dar domnia sa parcurge un traseu de acomodare care pare că nu se mai sfârșește! Și, pe urmă, vă rog să mă scuzați, dar trecerile lui Banias cu bacul pe Dunăre de la o formațiune politică la alta nu mai reprezintă un subiect captivant pentru presă...Pentru că sunt prea dese și, în curând, s-ar putea să mai rămână o singură alternativă: “gară pentru doi-PSD cu peron pe partea dreaptă”...

Deși are ștate vechi în politică, Mircea Banias are aerul unui nehotărât și flerul unui ghinionist. De ce ghinionist? De ce flerul unui ghinionist? Răspuns. De cele mai multe ori, domnul Banias a nimerit, cum se zice, la spartul târgului! Când ofertanții își strângeau calabalâcul, hop, și dumnealui cu nemulțumirile sale de o viață! La Romline, unde era director, a fost ajuns din urmă de furtuna care a măturat flota României, la APC, s-a aflat tot timpul în umbra lui Laurențiu Mironescu, ca lider al Partidului Democrat Constanța a fost mult prea elegant cu cei care se lăudau că au navigat cu Traian Băsescu și pe chestia asta își făceau de cap, subminându-i autoritatea, la ALDE nu a avut noroc pur și simplu ori de câte ori a încercat să se detașeze, ca la ciclism, de pluton!, la PRO România, alt ghinion numit Victor Ponta, un ghinion colectiv pentru toți cei care au crezut și mai cred și acum în promisiunile lui…

În ciuda faptului că a deținut câteva funcții pasagere de conducere în politică, Mircea Banias nu s-a acomodat cu stilul de lucru brutal și neortodox al celor care i-au cerut să calce peste cadavre...Mircea Banias este un tip mult prea educat ca să umilească o femeie în public, care pur și simplu să se îmbrace cu cele necesare, ca să își pună poalele în cap precun domnul Ponta! Dau un simplu exemplu. Lui Mircea Banias i s-ar potrivi un loc în Camera lorzilor. Este unul din exemplele dureroase ale politichiei noastre de mahala.

Domnul Banias nu își găsește locul în nici un partid din cele curtate până acum! Nu mă refer la adversari. E firesc ca aceștia să-l desființeze pe unde îl prind...Problema sa ține de incapacitatea de a se adapta acolo unde merge de bună voie și nesilit de nimeni! Se pare că intențiile sale de a se afirma cât mai repede cu putință prin inițiative proprii i-a deranjat de fiecare dată pe noii săi șefi de partid! Uneori, bunele intenții sunt privite cu suspiciune de către cei care au un singur scop: să își securizeze cât mai bine scaunul sub fund! Ca atare, nu îi interesează câtuși de puțin “hei rupiștii”!

L-ați auzit pe Ponta spunând o vorbă bună despre Mircea Banias? Dar despre Daniel Constantin? Cine este, în viziunea oglinjoarei fermecate, cel mai frumos, cel mai deștept, cel mai tactician și cel mai lider din PRO ROMÂNIA? Răspuns. Victor Pontaaaaa! Cum i s-a părut că este bruiat, pac, precum Gigi Becali, lovitură la palat! Mircea Banias și-a semnat sentința în partidul lui Ponta în ziua în care s-a apropiat prea mult de Valentin Vrabie, primarul de la Medgidia, pe care Victor Ponta nu îl poate înghiți nici cu petale de trandafir! Și, asta, după o experiență similară în ALDE !

Din păcate, peste tot decid finanțatorii din umbră ai partidelor. Se joacă un alt fel de șah în care regele activează prin cumul de funcții cu nebunul! În rest, toți sunt pioni care nu au nici un cuvânt de spus! Restul e tăcere!
 
jooble.org