POVESTEA LUI CUPȘA. HA, HA, HA, NICI CHIAR AȘA!

POVESTEA LUI CUPȘA. HA, HA, HA, NICI CHIAR AȘA! (858)


În opinia mea, cazul Cupșa a avut o tentă ușoară de diversiune. Cu sau fără intenție, a avut darul de a tulbura din nou apele în PNL Constanța! De unde această concluzie? Asemănarea izbitoare dintre cele trei scenarii derulate până acum și care au avut același obiectiv final: tentativa de a pune conducerea PNL într-o ipostază de inferioritate, depășită de situație!

EROARE. Reamintesc pe scurt. Diversiunea “Mantaua”, cu acordul conducerii liberale de atunci, încheiată cu înfrângerea PNL la alegerile locale din 2016. Diversiunea cu Mohammad Murad, susținut de gruparea mică, dar nervoasă, a domnului Dragomir(G. D.) în postura de candidat al PNL la șefia Primăriei Constanța. Pe post de sforar principal domnul parlamentar Robert Boroianu, care a acționat de capul domniei sale, ignorând, în stilul său arogant, noua conducere a PNL Constanța! Exact cum a procedat și Ovidiu Cupșa, “băiețelul timid, dar bun la toate”, din PNL…

Și, la o adică, în situații limită sau când este asmuțit, mușcă rău! Cu fiecare scuză, cu fiecare explicație, domnul Ovidiu Cupșa, rebelul care a plecat de unul singur, precum Don Quijote cu mârțoaga lui în călduri, să cucerească Primăria Constanța, se afundă și mai mult în mocirlă! De ce și-a anunțat de unul singur candidatura? De ce a ieșit în spațiul public cu afișe electorale lipite pe frunte și cu lăutarii electorali care îi țin isonul, jucând rolul oglinjoarei fermecate? Simplu. După cum îi este obiceiul, oglinjoara i-a luat mințile cu pupincurismele sale ieșite din comun și cu lauda de sine a proprietarului! Recent, s-au împlinit 40 de zile de când i-au murit lăudătorii! Dumnezeu să-i odihnească!

Domnul Cupșa întreba și delira, iar oglinjoara îi răspundea. Cine poate salva Constanța de la dezastru? Ovidiu Cupșaaaa! Cine are cea mai mare și cea mai tare experiență în administrația publică locală? Oglinjoara fermecată îi răspundea cu spume: Ovidiu Cupșaaaa! Cine este singurul care se crede în stare să refacă imaginea orașului Constanța din trei mișcări de bază? Cupșa!

Se îndoiește careva? Nimeni. Nici măcar Cupșa, cândva, un domn rațional, care nu dădea semne că acceptă în farfuria sa orice zboară! Cine are soluții captivante în măsură să ne scoată pe toți din rahat? Cupșaaaaaa! Aflu cu stupoare că domnul Ovidiu Cupșa a făcut parte din structurile administrative ale Primăriei Constanța și că avea idei constructive încă din acea perioadă! De ce nu le-a aplicat? Îi spun eu de ce. Nu a avut curajul să arate că este mai deștept decât Radu Mazăre, care era primarul orașului și care nu suporta pe lângă prea multe “minți luminate”! Că tot zice domnia sa că este singurul în măsură să administreze orașul Constanța!

Ovidiu Cupșa se erijează în “eminența cenușie” a PNL...Și ca orice “eminență” de orice fel, sunt zile când ține locul oglinjoarei fermecate! În materie de “eminențe”, domnul Cupșa are un concurent serios în persoana lui Robert Boroianu, care sfidează cu obrăznicie conducerea județeană a partidului. E drept, nu și-a aranjat încă propria candidatură, dar, când nu va mai avea prea multe variante de ales, să nu vă mire că și domnia sa va proceda la fel ca domnul Cupșa! Robert Boroianu este parlamentarul care mi-a mărturisit că a fost cândva dobitoc, fără să intre în amănunte! Dar nici nu este nevoie!

Deși, la început, Cupșa a spus că gestul său reprezintă o acțiune strict personală, acum, mai nou, declară că a avut “binecuvântarea” lui Ludovic Orban, căruia i-a mărturisit că este convins că va câștiga alegerile de la Constanța! Se vede de la o poștă că cei doi liberali au metabolisme total diferite. Ovidiu Cupșa este un om liniștit, fără grija zilei de mâine, căruia îi arde de făcut experiențe și farse de tot felul...Primul ministru este un personaj căruia îi arde pământul sub picioare de câtă treabă are! Credeți cumva că unui astfel de personaj, care a demonstrat că îi pasă de România, mai are timp să asculte fantasmele electorale ale domnului Cupșa, când la ușa lui zac alte priorități?

Și de ce s-a dus direct la Ludovic Orban și nu la Bogdan Huțucă sau Septimiu Bourceanu? Simplu. Ca să dea impresia că cei doi lideri nu vor să-l asculte! Aiurea. Aceasta-i povestea lui Cupșa. Ha, ha, ha, nici chiar așa!

 

Foto: www.ziare.com
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri