Congresul Internaţional „Polifonii culturale. Limbă, cultură şi civilizaţie turcă, în lume”(764)


Facultatea de Litere a Universității „Ovidius”, din Constanța, în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) şi cu sprijinul Federației Internaționale a Cadrelor Didactice din Spațiul Euro-Asiatic, organizează Congresul Internațional „Polifonii Culturale. Limbă, cultură și civilizație turcă, în lume” în perioada 19 - 21 septembrie a.c., în Sala Senatului (Campusul Universitar, etajul I).

Această manifestare științifică îşi propune să structureze şi să dezbată teme majore din vastul domeniu al culturii turcice și să contribuie la o mai bună valorificare a cercetărilor în domeniu.
Organizarea congresului internațional la Constanța reprezintă a doua etapă a unui demers ştiințific, inițiat de Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța în primăvara acestui an.

La lucrările congresului vor participa personalități marcante ale vieții politice și academice din: România, Turcia, Cipru și Kosovo, cât și reprezentanți ai organizațiilor guvernamentale ş non-guvernamentale, implicate în sprijinirea păstrării identității culturale a minorităților din România.
jooble.org