DRUMURILE NOASTRE(JUDEȚENE) TOATE, VOR FI REABILITATE!

DRUMURILE NOASTRE(JUDEȚENE) TOATE, VOR FI REABILITATE!(1146)


Dincolo de bălăcărelile ieftine de zi cu zi dintre partide sau diverși oameni politici, total neproductive, campania electorală are și părțile ei bune. Mobilizează pe toată lumea! Chiar și pe cei care nu candidează direct la vreo funcție. Acum, dacă stai cu mâinile în sân, riști să rămâi cu ele așa! Cine se abate de capul lui de la regula jocului, se desconspiră singur, precum iezii din poveste ascunși sub copaie și pe care i-a dat de gol strănutul! Cu alte cuvinte, își fură singur căciula! Campania electorală reprezintă momentul adevărului în foarte multe privințe. Dar, în mod deosebit, în ce privește profesionalismul specialiștilor cu care iese la bătaie fiecare partid, fiecare nucleu politic.

Concret, nu ține cu jumătăți de măsură! Mai ales în domeniul drumurilor. Pe hârtie poți să raportezi că ai reparat câți kilometri vrei, dar te dau de gol hârtoapele, găurile din asfalt, asfaltul însuși! Repet, nu ține cu jumătăți de măsură! Și, în mod special, în sectorul, uneori, atât de hulit, al drumurilor județene! De multe ori, veritabile capcane pentru conducătorii auto! Așa că, indiferent de momentul istoric pe care îl trăim, festivist sau mai puțin festivist, reabilitarea a peste 360 de kilometri de drumuri din județul Constanța reprezintă un record benefic pentru constănțeni… Era să zic “Fie primit”, dar mai bine se potrivește “Fie cinstit”! Până la urmă, omul sfințește drumul! Toată vara, de câte ori îl căutam pe Lucian Lungoci, directorul RAJDP Constanța, primeam același răspuns: “E în județ”. Una din replicile clasice ale filmului românesc de altădată..”Așa de tânăr și așa devreme pe teren?” m-am întrebat de multe ori. Ei bine, acum, avem dovada că Lungoci și-a făcut treaba. Peste 360 de kilometri reabilitați pe harta drumurilor din județul Constanța înseamnă totuși ceva...

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, însoțit de administratorul special al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, Lucian Lungoci, a verificat lucrările realizate de RAJDP pe tronsoanele DJ 222 și DJ 391A, înainte ca acestea să fie date în folosință. Lucrările au fost finalizate săptămâna trecută, cei peste 50 de km fiind reabilitați în proporție de 100% prin turnarea de covor asfaltic. Aceste două drumuri județene sunt importante pentru locuitorii din zona de Vest a județului. Valoarea acestor lucrări s-a ridicat la suma de 22,7 mil lei, bani proveniți din bugetul Consiliului Județean Constanța.

"Am tratat reabilitarea infrastructurii rutiere a județului Constanța ca și prioritate. Și acest lucru se vede din rezultatele pe care le avem: 360 km de drumuri județene reabilitați. Suntem la sfârșitul programului de asfaltări pe 2019. A fost un an dificil, cu provocări. Însă, am reușit să facem tot ceea ce ne-am propus. Atât DJ 222 cât și DJ 391A asigură acum un trafic rutier sigur și susține atât accesul locuitorilor către municipiul Medgidia, cât și schimburile comerciale. Felicit întreaga echipă a RAJDP pentru eforturile depuse în toată această perioadă" declară Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Acțiunea continuă. În următoarele zile se vor finaliza lucrările de reabilitare și modernizare pe mai multe drumuri județene la fel de importante pentru locuitori și investitori. Tot astăzi, alături de primarul comunei Peștera, Marius Liviu Petre, s-a verificat stadiul lucrărilor pe DC 28 - Strada Izvorului - în lungime de 2 km, dar și al terenurilor de sport din localitățile Ivrinezu Mare, Ivrinezu Mic și Izvorul Mare. Toate aceste lucrări se ridică la 2,15 milioane lei și sunt realizate cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Mișcarea este deosebit de importantă pentru un stil de viață sănătos. Mereu voi fi alături de toți primarii, indiferent de culoarea politică, care își doresc să dezvolte comunitățile pe care le reprezintă. Pe drumul comunal nu s-a mai intervenit cu reabilitări de amploare de 45 de ani. Este o realizare uriașă să reușim să redăm comunității un drum practicabil. Îi voi sprijini și voi face tot ce îmi stă în putere să își ducă proiectele benefice pentru comunitate la bun sfârșit”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Aceste obiective vor fi finalizate în cel mai scurt timp posibil și vor fi date în folosință.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri