Evenimente de weekend care ne încălzesc inimile și ne bucură sufletul

Evenimente de weekend care ne încălzesc inimile și ne bucură sufletul(357)


Festivalul Iernii 2019, 6 decembrie 2019- 12 ianuarie 2020, Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie

Evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă își deschide porțile în această seară, de la ora 18:00. Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana vor fi gazdele festivalului finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii „Art Theatre“.

Începând cu ora 16:00, personaje de poveste vor străbate bulevardele Constanței la bordul unui autobuz supraetajat pentru a-i invita în pași de dans pe cei mici și cei mari în Ţara Piticilor.

Trupa PROCONSUL va susține un concert extraordinar pe scena Palatului Fermecat, moment urmat de un spectaculos foc de artificii ce va da startul sărbătorii copiilor.

Publicul va putea vizita Atelierele Moşului pentru a afla la ce cursuri sunt aşteptaţi cei mici şi pentru a se întâlni cu zâne, spiriduși, elfi, magicieni sau eroi fantastici.

Până pe 12 ianuarie 2020, vor fi organizate zilnic evenimente culturale, educative și distractive. Moş Crăciun va fi prezent și el la Festivalul Iernii, din 8 decembrie până pe 27 decembrie iar primirea lui va fi una de poveste.

Pentru a fi la curent cu surprizele pe care le-au pregătit organizatorii Festivalului Iernii 2019, accesați pagina de Facebook a evenimentului.

„Cros Gerilă”, sâmbătă, 7 decembrie, ora 09:00, Mamaia, zona hotelului Rex
Evenimentul sportiv finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de clubul sportiv Trident Triathlon Team Constanța se adresează tuturor iubitorilor de sport.

Competiția se va desfășura după următorul orar:

- 09:00 – 10:00- înscrierile;

- 10:00 - primul start (categoria 6-8 ani și categoria 9-11 ani);

- 10:20- al doilea start (categoria 12-14 ani);

- 10:45- al treilea start (categoria 15-18 ani și +18 ani - 5 km);

- 11:30 - al patrulea start (categoria 18+ Open, 10 km si 21 km);

- 12:40 - al cincilea start („6 picioare”);

- 12:50 - Sania Moșului;

- 13:10 - premierea tuturor categoriilor.

Înscrierile se pot face online pe www. triathlonteam.ro sau la fața locului, în limita locurilor disponibile. La toate categoriile participarea este gratuită.

 „Cat Show”, vineri, 6 decembrie, ora 17:00, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”

Bimbo Show vă invită la un spectacol unic. În cadrul evenimentului puteți urmări momente artistice desăvârșite cu porumbei jucăuși, cățeluși bichoni maltezi care vor executa parkour, bubbles show și pisici fantastice. Distracția este asigurată de clovnul Bimbo. Biletele se pot achiziționa în ziua spectacolului, începând cu ora 14:00. Prețul unui bilet este de 15 lei. Cei interesați pot obține mai multe informații la numărul de telefon: 0721.660.740.

„Gaițele”, vineri, 6 decembrie, ora 19:00, Teatrul de Stat Constanța

Dana Dumitrescu, Maria Lupu, Cristina Oprean, Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Remus Archip, Adi Dumitrescu, Mirela Pană și Liliana Cazan revin pe scena TSC în „Gaițele” de Alexandru Kirițescu. O piesă tristă dar un spectacol la care se râde mult, reprezentația aduce în prim plan peripețiile familiale ale clanului Dudulenilor.

Montarea de la Constanţa, semnată de Lucian Iancu, poate rivaliza cu cele mai bune versiuni ale acestei piese, care se joacă în multe dintre teatrele româneşti.

Scenografia îi aparține Lăcrămiorei Dumitrașcu iar coregrafia, Raimondei Potlog.

„Billy șchiopul”, sâmbătă, 7 decembrie, ora 19:00, Teatrul de Stat Constanța

Billy este schilodul din Inishmaan, orfanul tratat cu totală lipsă de considerație, ba chiar cu agresivitate, de cei din jur, dar care, paradoxal, se dovedește, în final, a fi iubit de toți.

Personajul principal, însă, este limbajul, folosit de oamenii simpli, neștiutori în ale corectitudinii politice pentru a exprima ce gândesc. Piesa lui Martin McDonagh vorbește despre umanitatea celor care par sălbatici, cruzi și lipsiți de orice empatie, dar care în sinea lor păstrează multă milă, înțelegere și dragoste pentru semeni.
Spectacolul este regizat de Vlad Massaci, iar scenografia este realizată de Iuliana Vîlsan. Distribuția este formată din Nicodim Ungureanu, Vlad Lință, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară, Mircea Siromașenco. Asistent de regie este Teodora Petre. Vlad Massaci și Cristi Juncu au realizat traducerea textului.

„Memoria apei”, duminică, 8 decembrie, ora 19:00, Teatrul de Stat Constanța

Comedia tristă scrisă de Shelagh Stephenson revine în repertoriul TSC. Trei surori, Teresa, Mary și Catherine, se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia înmormântării mamei lor. Momentul întâlnirii scoate la iveală rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.

Spectacolul de la Constanța este montat de Vladimir Anton iar scenografia este realizată de Maria Miu, secondată de Diana Sav. Pe scenă vor evolua actorii: Alina Mantsu, Dana Dumitrescu, Georgiana Rusu, Laura Iordan Adrian, Andu Axente și Liviu Manolache.

„Eu dau banu', eu dau ora exactă!”, duminică, 8 decembrie, ora 19:00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

Teatrul Principal aduce la Constanța un spectacol spumos care reprezintă o minuțioasă radiografie a societății românești post-decembriste. Premiera este o extraordinară comedie în care sunt luate la „mișto” tertipurile politice de astăzi.

Piesa de teatru regizată de Răzvan Oprea beneficiază de o distribuție formată din actorii: Carmen Tănase, Ion Ionuț Ciocia, Victor Vurtejanu, Maria Radu/Rădița Roșu, Silvia Stanciu, Carmen Epuran, Gabriel Fătu.

Academia HC Dobrogea Sud

Derby-ul dintre HC Dobrogea Sud și CSM București va avea loc duminică, 8 decembrie, de la ora 12:00, la Sala Sporturilor din Constanța.  
jooble.org