DAVID CAMPIONUL

DAVID CAMPIONUL(999)


Îl cheamă David. Este celebru nu pentru că are același nume cu legendarul David, ci pentru că este un mare campion la schi, un sport cu care nu prea ne întâlnim în România! Cu atât mai meritorii sunt faptele și sacrificiile sale! Să vii dintr-o țară în care sporturile de iarnă sunt pe ce loc vreți, și ca atenție și ca priorități, dar nu pe primul, cum este România, și să cucerești mai multe medalii decât schiorii din țările consacrate în sporturile de iarnă! Asta da performanță! Câtă tărie de caracter, câtă ambiție poate să aibe un tânăr care a ajuns să domine pe plan mondial competițiile de schi!

I se mai spune și David de Medgidia, pentru că poartă în vene același sânge ca și Gigi Dogaru, bunicul său din...Medgidia! Gigi Dogaru nu este numai bunic, ci și manager, antrenor și susținătorul său fără frontiere.

David Cernea este recunoscut în lume ca fiind “Tânărul zăpezilor” din România. Mai în glumă, mai în serios, se spune că David s-a născut pe schiuri! Dacă ar trăi într-o țară scandinavă, ar merge și la magazin cu schiurile în picioare, ceea ce este normal într-o țară a zăpezilor.

Mediul lui este peisajul hibernal. Aliații săi sunt Alpii încovoiați sub greutatea zăpezilor căzute din abundență. Am urcat și eu, în Austria fiind, într-o iarnă, la altitudini care îți taie respirația. Să fim bine înțeleși, am urcat cu o mașină bine echipată, ca să trecem în Elveția. Nu pe schiuri!

David face aproape în fiecare zi acest lucru. Zilele acestea, s-a întors după un stagiu de pregătire de două săptămâni din, exact, ați ghicit, Austria. În schiul alpin și nu numai, performanța cu sacrificii se ține! David este marele nostru campion la schi alpin. Faima sa a făcut de mai multe ori ocolul țărilor în care dominante sunt jocurile și disciplinele sporive de iarnă. Dacă ar fi jucat fotbal de performanță, ar fi fost cu siguranță un Messi al schiului mondial!

Ținând cont de numărul mare de medalii și titluri de campion, obținute la o vârstă fragedă, pe cele mai renumite piste din lume, îndrăznesc să fac această comparație și la nivel mondial. Nu îmi amintesc ca România să fi fost atât de apreciată în materie de sporturi de iarnă ca acum... Evident, datorită performanțelor obținute de David Cernea.

Performanțe care au făcut ca nepotul lui Gigi Dogaru, din Medgidia, precizez, să fie acceptat în lumea bună a schiului și, în general, a sporturilor de iarnă performante. Și lucrul ăsta s-a întâmplat când David era încă un copil, a cărui muncă a fost răsplătită din plin. Nu este un fapt oarecare să te antrenezi alături de idolii tăi din schi! Să fii primit cu brațele deschise în lumea ta, cea a sporturilor de iarnă.

La David acasă, pomul de iarnă nu se strânge niciodată, sufletește vorbind. El rămâne, ca stare de spirit, permanent în sufletul său! David este un campion al zăpezilor! Un tânăr român a uimit lumea sportului!
   
jooble.org