NOI CU CINE VOTĂM?

NOI CU CINE VOTĂM?(1310)


Întrebare amuzantă dar plină de înțelesuri de tot felul, pentru toți curioșii.

De câte ori vin alegerile prietenii mă întreabă cu cine să voteze pentru că eu îi îndrum bine iar ei nu se prea preocupă cu frământările noastre electorale.

De data asta le spun că pentru turul unu pot vota cu cine vor dar să voteze, să nu fie leneși, să participe.

Cu cât vom fi mai mulți cu atât mai bine.

 

Doamna Dăncilă va rămâne cu cei aproape să zicem un milion de votanți care încă o mai simpatizează.

Cu cât prezența la vot va fi mai mare cu atât procentul dumneaei va fi mai mic. Dacă asta vă interesează.

 

Iohannis nu are cum să facă peste 50% pentru a rămâne președinte din turul întâi întrucât acest 50 % se calculează pentru toți cei cu drept de vot. Nici dacă adunăm toate voturile tuturor candidaților nu se face numărul necesar.

Așa că votați cu cine vreți numai votați oameni buni! Pentru plăcerea voastră, de dragul democrației, care deocamdată e mică și neputincioasă dar e mai bună decât orice fel de dictatură de care ne-am cam săturat.

Poate dacă domnul Iohannis ar fi acceptat să vorbească și cu noi, nu doar cu liberalii dumnealui, ar fi fost mai puternic sprijinit și poate chiar de toată lumea.

 

Uneori îi înțeleg și pe ăștia proaspeți de la U.S.R. că îl vor pe Barna Președinte în locul actualului.

Dan Barna încă nu are notorietatea necesară pentru un astfel de succes prematur. Campania dumnealui nu are anvergura necesară, nu cred că a fost bine pregătită. Păi, cum adică, vii la Constanța și te duci la S.N.C. care de abia mai are 1000 de angajați și doar un milion venituri pe an?! Cât o fabrică de biscuiți?!

Nu vreau să vă dau prea multe amănunte că se supără unii pe mine și deocamdată nu am niciun interes electoral.

 

Poate fi oricare dintre ei Președinte numai să nu fie Mircea Diaconu care are ceva procente surprinzătoare, procente care vin doar ca urmare a notorietății, nu pentru cine știe ce merite. Și mai spune și prostii, cum ar fi faptul că nouă nu ne trebuie Palatul Cotroceni. Președintele nu ar trebui să stea la Palat, ci ar fi mai bine să umble pe jos, prin țară, printre oameni, ca Vodă Cuza. El așa ar face.

 

Mai curând puteți vota cu Theodor Paleologu care fiind băiat cu multă carte nu va prinde repede simpatia noastră deși ar merita-o.

 

Românii noștrii dragi care lucrează împrăștiați, care pe unde au apucat ursul de coadă, vor vota acum mult mai mulți decât de obicei și cred eu că vreo jumătate dei ei cu Dan Barna. Pentru că este prospătură și pare băiat bun.

Ceilalți de pe listă pot fi votați, spre amuzamentul general, fără să uitați însă că ajutându-i să obțină 3 % pot primi înapoi de la stat, adică de la noi, fiecare dintre ei, acoperirea chetuielilor (unde se pot inventa multe facturi) până la 10 milioane de euro!?! Statul nu are bani dar plătește foarte bine!

 

Veniți la vot oameni buni pentru a vă respecta numele vostru care este deja pe listele electorale și mai ales pentru că nu avem mereu ocazia să votăm oameni nu partide!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri