Campionatul Mondial de Skandenberg găzduit de Constanța, a ajuns la final

Campionatul Mondial de Skandenberg găzduit de Constanța, a ajuns la final(1062)


În perioada 26 octombrie - 4 noiembrie 2019, Constanța a găzduit cea de-a 41-a ediție a Campionatului Mondial de Skandenberg și a 22-a serie a Campionatului Mondial de Skandenberg pentru persoanele cu dizabilități.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Română de Skandenberg ,,Braț de Fier” și ,,World Armwrestling Federation WAF’’ și a fost finanțat de Primăria Municipiului Constanța. La competiție au participat aproximativ 1500 de sportivi din peste 50 de țări. România a fost reprezentată de 85 de atleți și 5 para-atleți.

Astfel, la juniori și tineret, Migit Cristi din Constanta a obținut locul III la -90 de kg si Alin Tudor din Bucuresti locul III la tineret -75 de kg.

La categoriile master (veteranii), Ștefania Robescu a reușit să cucerească medalia de bronz la categoria master women -60 kg, Andronache Daniel locul II la Masters - 80 kg, Ion Oncescu locul I la categoria Masters -100 kg (campion mondial) urmat de Făt Olimpiu - locul II la categoria Masters - 100 kg. Pătrașcu Daniel a obținut locul II la categoria -80 kg Grand Master (peste 50 de ani), Augustin Manțog - locul II la grand master -90 kg, Grosu Ion - locul III la categoria grand master +100 kg. Nu în ultimul rând, Mircea Cârloganu locul I la categoria senior grand master -90 kg.

Campionatului Mondial de Skandeberg, Disabled și Masters, brațul drept, a adus României încă șase medalii prin: Robescu Stefania - Bronz - Master Women -60 kg, Andronache Daniel - Argint - Masters -80 kg, Oncescu Ion - Aur - Masters -100 kg, Fat Olimpiu - Bronz - Masters -100 kg, Robescu Relu - Argint - Grand Masters +100 kg, Carloganu Mircea - Aur - Senior Grand Masters -90 kg.
De asemenea, România a obținut locul II pe echipe la Masters Men!
Viorel Dobrin a obținut locul 4 la categoria Seniori -80 kg și Andrei Chipreanov locul 4 la categoria Seniori -100 kg.

Campionatul Mondial de Skandenberg pentru persoanele cu dizabilitati a adus medalii României, prin sportivul Țecu Sergiu care a reușit să cucereasă a III-a treaptă a podiumului la categoria standing men -90 kg. Totodată Ionuț Anghel -65 kg și Ionut Senche +75 kg, aflați la prima participare la un Campionat Mondial, au ocupat locul V la categoria lor de greutate, (persoane cu dizabilitati locomotorii - disable sitting man).

Înaintea finalelor de sâmbătă, marele fotbalist Gheorghe Hagi a acceptat invitaţia reprezentanţilor Asociației Române de Skandenberg „Braț de Fier”. Gheorghe Hagi, care a încrucişat braţul cu multiplul campion mondial Ion Oncescu şi a fost recompensat cu una dintre medaliile cucerite de Ion Oncescu, la categoria Masters +40 de ani, categoria 100 de kilograme.

La finalele de duminică a participat și primarul Decebal Făgădău, care a mulțumit organizatorilor că au promovat orașul Constanța prin organizarea unei competiții de asemenea amploare, dar și sportivilor pentru participarea la ediția din acest an a Campionatului Mondial de Skandenberg, desfășurată la Constanța.

 
jooble.org