DE CE E BLEAGĂ CAMPANIA DE ALEGERI PREZIDENȚIALE?!

DE CE E BLEAGĂ CAMPANIA DE ALEGERI PREZIDENȚIALE?!(463)


Pare că nu interesează pe nimeni cine va fi Președinte încă cinci ani de acum încolo! Se văd un dezinteres și o plictiseală de parcă ce urmează să se întâmple e ceva minor, fără importanță.

Se feresc toți de o confruntare electorală reală, profundă, pe teme majore, de care poate să depindă și viitorul nostru.

 

Actualul Președinte se întâlnește aproape în secret doar cu electoratul PNL având o singură intenție, să plece PSD și să vină PNL. Nu își complică viața cu ceva idei revoluționare. Să moară PSD pentru că nu sunt buni ba chiar sunt răi e singura țintă a lui Iohannis.

 

Viorica Dăncilă s-a săturat de lupta cu anticorupția, care a ieșit rău pentru toată lumea, și ar vrea să răzbatem și să năucim criminalitatea. Nu se știe cum și pe unde o găsim să o înfrângem mai ales că dânsa umblă prin cătune vrând să ne arate că e foarte aproape de popor. Face sport și merge cu bicicleta ca să ne impresioneze cu o imagine de om popular. Poate ține chestia asta la electoratul de stânga, mai sărac cu duhul. Unde sunt vechii, puternicii și înțelepții PSD-iști de bună calitate pe care i-a avut partidul ăsta?!

 

Marea speranță a momentului, Dan Barna, acest new entry de mare anvergură, care s-a cam muiat în ultima vreme, părăsind speranța turului doi în favoarea doamnei Dăncilă, voia și dânsul o grămadă de reforme ale statului de toate felurile.

Și domnul Iohannis a încurajat-o pe doamna Dăncilă băgând-o mereu în seamă ca pe o victimă. Poate că o preferă pentru turul doi! Nu ne zice dacă a făcut ceva dânsul pe la Cotroceni ne zăpăcește pe noi de cap cu ce nu a făcut guvernul.

Pe domnul Barna nici nu îl bagă în seamă, ba chiar îl marginalizează de-a binelea, probabil pe bună dreptate. Un sprijin al USR+PLUS pentru candidatura domnului Iohannis ar fi fost bine venit. Spre regretul multora domnul Dan Barna are o mare incapacitate de a impune câteva teme proprii demne de reținut și fuge de subiectele zilei de parcă nu ar fi de pe aici.

 

Outsiderii Theodor Paleologu si Mircea Diaconu au iesit repede din scena de parcă nici nu apucaseră să intre. Departe de dumnealor vreo aspiratie pentru turul al doilea. Ce, cui și când să zică dânșii câte ceva despre căderea guvernului PSD și înzdrăvenirea unei variante surpriză din partea PNL-ului?! Poate altădată pentru că sunt încă tineri și experiența vine din exercițiu nu din cărți.

 

Dacă nu am mai scrie și noi din când în când că pe 10 și pe 24 noiembrie avem alegeri teamă ne e că uită lumea ce treabă avem cu voturile.

Oare se dorește o descurajare a prezenței la urne?! Avantaj comun și pentru Iohannis și pentru Dăncilă!

Interesantă tactică de campanie electorală. Nemaiîntâlnită până acum. Poate renunțăm și la voturi. Să ne zică și nouă cineva cum e mai bine! Să nu ne mai deranjăm.
jooble.org