MARATONISTUL DIN MEDGIDIA

MARATONISTUL DIN MEDGIDIA(623)


Pentru mine, ca model în sport, maratonistul reprezintă absolutul. El întrunește toate calitățile sportivului complet. În felul său de a fi, maratonistul este un gânditor și un bun strateg. Și, ca și ciclistul, un sentimental.

Comparat cu CS Medgidia, maratonistul devine un personaj complex, un ideal. În această ipostază, maratonistul a luat startul în cursă în urmă cu doi ani de zile. Era o zi ploioasă rece și cam ponosită, chiar tristă...Ca toate zilele în care stadioanele sunt goale și, dacă strigi după cineva, îți răspunde ecoul. Uneori, chiar te îngână!

Îmbrăcat în tricoul sărăciei, maratonistul s-a încumetat să plece de unul singur la drum. În ciuda lipsurilor de tot felul, a reușit să aprindă flacăra speranței în suflet, deși, pe atunci, câțiva dintre consilierii orașului i-au întors spatele! Doi bani nu dădeau dumnealor pe soarta vitregă a maratonistului! Care, ca să nu piardă meciurile la masa verde, s-a deplasat cu bani de acasă! Și-a plătit singur masa sărăcăcioasă, ca să poată concura la diverse discipline sportive. În timp ce Butnaru, un întreprinzător putred de bogat, prefera să arunce ciorba la chiuvetă, maratonistul din Medgida făcea foamea.

Cu toate acestea, s-a încăpățânat să treacă primul linia de sosire. Și, în cele din urmă, a reușit! Ajutat, în limitele fair play-ului, de mai marii orașului, în frunte cu primarul Valentin Vrabie.

Ați înțeles că maratonistul este Clubul Sportiv Medgidia, care însumează mai multe discipline sportive, sportivi de performanță, tehnicieni de renume național etc.

Ca un maratonist veritabil, C.S. Medgidia a parcurs cu multă ambiție tot traseul marcat până la finiș. În urmă cu aproape doi ani, consilierul Butnaru jubila satisfăcut că propunerile primarului, privind sprijinirea sportivilor locali, căzuseră la vot…

După doi ani de suferințe, maratonistul și-a recâștigat locul pe care îl merită cu prisosință, fiind simbolul tuturor iubitorilor sportului din oraș. De când s-a pus pe picioare, maratonistul din Medgidia dă pe bandă rulantă campioni!

Medgidia s-a transformat într-o imensă cunună de medalii și trofee. Sportul de performanță din Medgidia și-a regăsit cadența. Acum tronează dorința de autodepășire…

Maratonistul, care cumulează pe mușchii săi întreaga suflare sportivă a orașului, se bate de la egal la egal cu orice mare vedetă! Maratonistul, care alerga în picioarele goale, tinde să devină o forță în spațiul sportiv.

Un primar liberal a reușit, cu sprijinul unor oameni de specialitate, să dea sportului din Medgidia, demnitatea de care avea nevoie, îndrăzneala de a realiza performanțe dintre cele mai frumoase…

La mulți ani, CS Medgidia!
jooble.org