DE LA FUGA DUPĂ BACH LA FUGA DE PSD

DE LA FUGA DUPĂ BACH LA FUGA DE PSD(722)


M-am trezit luat de vârtejul unor polemici cu care nu am nicio treabă, dar care au fost la un pas să pună în pericol relația mea cu o bună prietenă, la care eu țin foarte mult. Pe scurt, mi-au fost aduse reproșuri în legătură cu un material de-al meu publicat recent. Concret, se spune că aș fi menționat că domnii politicieni Mircea Banias și Gabriel Daraban sunt sau au fost pesediști! Nu știu ce îi apasă pe suflet, dar eu nu am scris că domniile lor sunt sau au fost membrii PSD! Și nici măcar nu fac vreo confuzie, chiar dacă sunt frați, între Gabriel Daraban și Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț a României. Nici el pesedist autentic, ci doar simplu observator al vieții politice.

Poate că ar trebui să mă opresc aici cu comentariile mele, dar mă intrigă faptul că s-a făcut din țânțar armăsar pe o temă care, zic eu, nu merită atâta atenție. Am zis asta la prima mână. După care m-am întors. Și, totuși, analizând la rece, este un subiect mai mult decât interesant. Atenție, pe considerentul că eu aș fi scris că cei doi au fost sau sunt pesediști!!

În ce zodie ne aflăm noi acum? În zodia alegerilor. Așa se explică sensibilitatea crescândă a multor politicieni...Orice apropiere, în acest context, de PSD, în diverse forme, poate fi fatală unui candidat sau unui partid! Sau benefică pentru politicienii din categoria “Foncție, nu ti lăs!”, cum e cazul domnului Meleșcanu.

Demisia lui Gabriel Daraban, liderul ALDE Constanța, poate avea, în acest sens, și un rol educativ! În cazul domnului Banias, fuga de PSD, la un moment dat, ar putea fi interpretată ca o măsură preventivă, domnia sa fiind un personaj extrem de precaut! Firesc, după câte ghinioane a avut parte ca politician, să fie adeptul prevenției zilnice. Ca și în cazul gripei…

Acum înțelegeți de ce s-au supărat domnii politicieni pe mine? Chiar și cu alți actori, fuga de PSD este o realitate. Dacă, totuși, au alergie pesedistă, de ce domnii Banias și Daraban s-au înscris în două formațiuni politice care continuă să se hrănească doctrinar din PSD? Și nu numai. La ALDE, dar, mai ales, la PRO ROMÂNIA, majoritatea membrilor de partid provin din PSD!

La PRO ROMÂNIA, liderul Ponta a mărturisit că visul său este să se întoarcă pe cai mari și albi în PSD! Desigur, în fruntea îngustă a PSD...Discursurile emană sulf pesedist. Ponta nu a reușit să se lepede încă de vechile sale ticuri pesediste! Dar nu trebuie să ai carnet de partid ca să fii pesedist! Câți nu și-au aruncat la gunoi carnetul de PCR-ist, dar năravul, ba!

Am menționat, recunosc, faptul că, la Constanța, reprezentanții ALDE și PRO ROMÂNIA sunt niște anonimi...Dar nu pesediști! Cred că unul dintre cei doi, cunoscut ca fiind mai simandicos, a cerut să fiu blamat repede până nu se luminează de ziuă! O fi vreun ritual la partidele făcute din bucăți!

În aceste condiții, îmi pun și eu o întrebare. Dacă le este rușine să fie comparați cu niște pesediști, atunci, mă rog, de ce au acceptat să fie părtași la alianța ALDE cu PSD? Mă refer la Gabriel Daraban și apropiații săi. Dacă se jenează să apară în public lângă o emblemă a PSD, de ce s-au făcut tovarăși cu Victor Ponta? Mă refer la Mircea Banias și apropiații săi.

S-a făcut din povestioara asta un soi de dramoletă din care se înțelege că eu sunt “omul negru”, care inventează defecte pentru politicieni! Ca orice frăție contra naturii, nici relația ALDE cu PSD nu a rezistat prea mult! E drept, ruptura nu a apărut din cauza unor polemici serioase.

Tot deranjul l-a produs Călin Popescu Tăriceanu, care a “spart” gașca, nici el nu știe de ce! Mai ales că a anunțat că renunță la competiția prezidențială! Și atunci? Nu cumva sunt prea multe fițe de mare vedetă politică? Să ne aducem aminte că tot domnia sa a făcut mare deranj în perioada de formare a organizației județene Constanța a ALDE...Ca să-i facă pe plac lui Tucan, zic unii, finanțatorul din umbră, Tăriceanu a pus umărul la debarcarea lui Banias! Lipsa de eleganță de atunci s-a întors împotriva sa!

Meleșcanu nu a dat doi bani pe “indicațiile sale prețioase” și l-a pus într-o situație mai mult decât jenantă. Ce poate fi mai umilitor pentru un conducător decât neputința lui de a conduce? Ce autoritate mai are Tăriceanu când ALDE arată cum arăta pe vremuri Germania. Unii la Vest, fără conducător, alții la Est, cu Viorica Dăncilă în frunte!

Am spus eu că cineva este pesedist?! Un lucru este cert și hazliu. S-a trecut de la fuga după Bach la fuga de PSD! 
jooble.org