Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a participat  la inaugurarea noului parc din orașul Negru Vodă

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a participat la inaugurarea noului parc din orașul Negru Vodă(237)


Primarul liberal Petre Urziceanu a inaugurat astăzi, 9 septembrie 2019, noul parc al orașului Negru Vodă, cu o suprafață de 15.000 de mp.

Realizat din fonduri europene în valoare de 850.000 euro, proiectul a presupus reconversia funcțională a două terenuri neutilizate în suprafață de peste 15.000 de metri pătrați și amenajarea de noi spații verzi, sistem modern de irigații, locuri de joacă pentru copii, spații pentru tineri și pensionari. De asemenea, întregul perimetru este monitorizat și supravegheat video.

Pe lângă realizarea acestui parc, Primăria Negru Vodă mai are în derulare următoarele proiecte:

- proiect european transfrontalier pentru reabilitarea drumurilor, în valoare totală de 7.9 milioane euro
- până la finalul anului acesta, se va da în folosință un bloc de locuințe sociale pentru tinerii orașului, investiția fiind de aprox. 2.2 milioane de lei
- pentru educație, administrația liberală a accesat 9.3 milioane lei pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea liceului din localitate
- proiect de 2.6 milioane de lei pentru construirea unei noi grădinițe cu program prelungit în localitate.
- proiect European aflat în evaluare: construirea unei noi școli, cu teren și sală de sport multifuncțională în satul Daraban, valoarea totală a proiectului fiind de 740.000 de euro.
- proiect de 7.5 milioane de euro pentru construirea unui cartier de locuințe sociale, concomitent cu o reamenajare urbanistică a întregii zone - trotuare, străzi și parcuri noi, locuri de joacă sau de recreere. În cadrul aceluiași proiect, se va construi și un centru multifuncțional pentru tineret, cu bazin de înot semi-olimpic acoperit.
jooble.org