DOI PESCARI

DOI PESCARI(1155)


Pe domnul Antoniadis l-am văzut în diverse ipostaze. Este făcut să socializeze cu oameni din diverse categorii sociale, calitate pe care nu o are oricine! Din păcate. De cele mai multe ori, ca un element definitoriu al caracterului său, l-am văzut ajutându-i pe sărmanii uitați de autorități în cele mai îndepărtate sate dobrogene. L-am văzut iarna, pe un frig greu de descris, ca orice suferință, urcând pantele spre destinații localizate de el . Acolo cei lipsiți de speranțe, la un moment dat, și-au revizuit atitudinea față de Dumnezeu și față de oamenii care, chiar dacă trăiesc o viață lipsită de griji, le-au întins și lor o mână de ajutor…

Florin Cârstocea, președintele firmei RIG SERVICE, a făcut de nenumărate ori dovada caracterului său deosebit, oferind numeroase daruri orașului Constanța.
Omenia și dragostea, respectul față de oameni, acestea ar fi caracteristicele comune care îi apropie pe cei doi oameni importanți ai cetății. Și încă ceva. PESCUITUL!

Antoniadis și Cârstocea sunt doi redutabili pescari sportivi. M-am bucurat că, în ciuda faptului că nu avem o relație apropiată, domnul Antoniadis a apreciat cele două materiale scrise de mine în ziarul TIMPUL cu prilejul debutului Concursului de pescuit la crap de pe Lacul Corbu… Sunt convins că aprecierile sale se îndreaptă, în marea lor majoritate, către Florin Cârstocea.

Și pe bună dreptate. Pescuitul a mers mână în mână, adică bine, cu afacerile. De la pescarul amator fericit că a găsit un tăpșan pe care să poată sta ca să pescuiască, Florin Cârstocea a ajuns la performanța de a organiza propriul lui campionat internațional! Anul acesta, s-a desfășurat ediția cu numărul XXVI. Baza turistică de la Corbu, destinată pescuitului sportiv, reprezintă un unicat în sudul Europei …

Pescuitul este o disciplină sportivă care se respectă. Trebuie, în primul rând, să ai o răbdare de fier, să fii un individ de caracter, să-i dai și peștelui șansa sa, să nu fii lacom, să nu trișezi cu tot felul de capcane sau scule de pescuit interzise, să nu încalci regulamentele și să respecți perioadele de prohibiție.

Florin Cârstocea are în sânge toate aceste reguli, care, în marea lor majoritate, sunt de bun simț. Antoniadis, pe care nu îl văd în stare să își abandoneze partenerul la jumătatea drumului, are de partea sa calitățile excepționale ale grecului autentic. Pescuitul i-a șlefuit în bine pe cei doi constănțeni de valoare. Sincer să fiu, nu cunosc în ce relații sunt Cârstocea și Antoniadis, dar apropierea lor prin pescuit ar putea fi benefică pentru cetate. Oricum, la nivelul la care au ajuns, sunt deja înfrățiți prin telepatia pescuitului!

Ce înseamnă asta? Că avem de-a face cu doi mari iubitori ai naturii, ceea ce spune foarte mult despre profilul lor... De necrezut, chiar acum, în timp ce scriu acest material, la un post TV răsună inegalabilul cântec grecesc “Zorba”! Gândurile mă poartă către seara ploioasă când Antoniadis a fost la un pas să prindă peștele mare numit Sirtaki!

Trofeele obținute de Florin Cârstocea la pescuit vorbesc de la sine despre filozofia sa de viață. “Dacă vrei să-l ajuți, dă-i omului o undiță și învață-l să pescuiască!” Deloc întâmplător, domnul Cârstocea împarte nu numai ajutoarele necesare celor au ajuns la limita supraviețuirii, ci și undițe! Când spun “undițe”, mă refer la locuri de muncă, pregătire profesională etc.

Acum, după ce am aflat și învățat mai multe lucruri interesante despre sportul cu undița, regret că cei care candidează pentru postul de primar nu sunt trecuți, înainte de toate, printr-un test pescăresc care să cuprindă principalele condiții de bază: răbdarea de fier, calmul inegalabil, firul întins, fair-play-ul și dorința de a fi tot timpul primul! Dar, atenție, fără povești pescărești!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri