Patronatele din turism solicită începerea noului an școlar la data de 14 septembrie

Patronatele din turism solicită începerea noului an școlar la data de 14 septembrie(1211)


In fiecare an incepand cu luna august, detinatorii de structuri de cazare din Romania pregatesc urmatorul sezon turistic. Un element important care determina cererea de servicii turistice este structura anului scolar deoarece majoritatea celor care isi petrec concediile in tara au copii, dintre care cel putin un copil este cuprins intr-o forma de invatamant.

In luna februarie a acestui an a fost emis de catre Ministrul Educatiei Nationale Ordinul nr. 3191/20.02.2019 privind structura anului scolar 2019-2020, care stabileste inceperea scolii in data de 9 septembrie 2019, cu o saptamana mai devreme decat anul 2018. La acea data FPTR a contestat acest ordin, dar demersul nostru a fost neglijat de Ministerul Turismului si nu a fost sustinut de alte organizatii din turism, ordinul in discutie ramanand in vigoare, pozitia Ministrului Educatiei fiind facuta publica in cadrul unei intalniri la Suceava.

--https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-23120140-ecaterina-andronescu-spune-nu-prelungeste-vacanta-vara-elevilor-pentru-multumi-patronii-din-turism.htm

Va informam ca in data de 30.07.2019, FPTR a depus la Ministerul Turismului adresa nr. 1361 prin care solicitam interventia Ministrului Turismului la Ministrul Educatiei Nationale, eventual in cadrul Comitetului Interministerial pentru a sustine data de 14 septembrie, ca data optima de incepere a anului scolar 2020, data agreata si de patronatele din turism.
jooble.org