Ludovic Orban: Poliția Română a fost compromisă de managementul defectuos al acestei grupări de PSD-iști!

Ludovic Orban: Poliția Română a fost compromisă de managementul defectuos al acestei grupări de PSD-iști!(1303)


 "Dăncilă NU s-a delimitat în niciun moment clar, fără tăgadă, de toată politica dusă de PSD pentru protejarea infractorilor, împotriva românilor cinstiți, schimbând legislația, doar pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea, cel care a spus public „îmi cer iertare românilor din pușcării„.

Să ne aducem aminte de Legea recursului compesatoriu, care a fost promovată de PSD și ALDE, și care în ciuda protestelor și a criticilor Opoziției, societății civile, ale organizațiilor profesionale, a fost adoptată.

Să ne aducem aminte de Eugen Nicolicea, care astăzi se ascunde ca un șobolan, dar care, atunci când a fost întrebat dacă are vreo mustrare de conștiință asupra cazului de la Alba unde o fată a fost agresată la lift de un infractor eliberat de PSD-ALDE, a răspuns în felul următor: „și care-i treaba?!„

Cu atât mai gravă este încercarea premierului Dăncilă de a extrage capital politic din această dramă, în timp ce cu un tupeu incredibil face apel prevenitiv și ipocrit la celelalte forțe politice să nu politizeze acest caz.

Tocmai Viorica Dăncilă este cea care politizează această tragedie prin „sacrificiul” pe care vrea să-l prezinte românilor, adică acela că și-a anulat programul de deplasări și urmează să amâne congresul PSD. Nu interesează pe nimeni aceste aspecte legate de PSD.

Cât privește înăsprirea pedepselor, este suficient ca Guvernul să adopte și să înainteze Parlamentului un proiect de lege, care însă vine în totală contradicție cu politica penală a majorității guvernamentale de până acum.

Cu toate acestea, există deja în Parlament inițiative ale PNL care vin să înăsprească legislația penală în cazul ucigașilor, pedofililor, violatori, tâlhari, nefiind necesar ca Viorica Dăncilă să se erijeze politic în eroina de carton a acestei drame. Este suficient să anunțe că le susține și, eventual, să propună amendamente."

Ludovic Orban

Președintele PNL
jooble.org