ASALTUL MOTOCICLIȘTILOR DIN PSD

ASALTUL MOTOCICLIȘTILOR DIN PSD(1502)


Până la urmă, s-a adeverit. Nicolae Moga a fost confirmat în funcția de ministru al Afacerilor Interne…

Ca importanță în structura guvernamentală, este un portofoliu onorant pentru Constanța, dar depinde ce înțelege domnul Moga din această chestiune…

Ca atitudine, după căderea de la putere a grupării Mazăre, domnul Moga a fost din ce în ce mai puțin vizibil în plan politic. În opinia mea, Moga nu a făcut niciodată casă bună cu politica!

Nu a fost și nu este prin excelență un politician de rasă, dar chestiunea asta nu l-a împiedicat să se insinueze în structurile cele mai importante ale puterii, fiind catalogat drept “un băiat fermecător și descurcăreț”.

Și-a dobândit oarecum vocația de “băiat bun la toate”, fiind remarcat și acceptat în preajma sa de Traian Băsescu pe treptele ultimului său mandat de președinte al României!

Nicolae Moga are și calități, una dintre ele fiind modestia trucată. Din acest punct de vedere, domnul Moga a fost receptat ca un individ care stă în banca lui, dar care, la o adică, mușcă rău!

De vocație liberală, chiar fost membru al PNL, a ocupat, la un moment dat, funcția de subprefect al județului Constanța. De pe această poziție, a reușit să armonizeze comunicarea dintre presă și politicieni. La o zi festivă de 1 Decembrie, am cântat amândoi la Cazinoul din Constanța! Urma să facem același lucru și de Ziua Chinei, dar nu am mai ajuns, mașina cu care mă deplasam fiind implicată într-un accident rutier…

Din păcate, Nicolae Moga a căpătat toate reflexele caracteristice celui care, aflându-se la putere, nu mai suportă critica, nici dacă îl atingi cu o floare!

Reamintesc că Ministerul de Interne a mai fost gestionat de cadre promovate de la Constanța. Printre acestea s-a numărat și Laurențiu Mironescu. În cazul său, însă, promovarea s-a transformat într-un coșmar!

În general, miniștrii constănțeni nu au performat și și-au încheiat lamentabil mandatul. Care au mai apucat!

Promovat cu surle și trâmbițe, ministrul Nemirschi s-a dovedit a fi doar pomul lăudat de care stăteau atârnate foarte multe obiective costiere!

Domnul Dobre, fostul ministru al Turismului, care, între timp, s-a mutat la PRO ROMÂNIA, rămâne una din marile decepții ale actualului sistem de promovare...Și nu numai. A trădat PSD, fugind cu dar cu tot! Cine risca să îl facă ministru?

Felix Stroe nu a fost lăsat să-și termine proiectele începute cu carioca la Transporturi.

Apropo. Numirea lui Moga ca ministru de Interne scoate PSD Constanța din conul de umbră în care a intrat de ceva vreme. În primul rând, din punct de vedere al imaginii. În ultimele zile, s-au făcut din nou comentarii privind situația internă din PSD Constanța, cu critici la adresa conducerii.

În acest context, dată fiind numirea sa pe o funcție importantă, Nicolae Moga a fost receptat ca fiind omul care ar putea schimba actuala formă de conducere a partidului! O asemenea variantă presupune o veritabilă revoluție!

Pe de altă parte, nu cred că Moga are capacitatea revoluționară, ca să zic așa, chiar dacă e ministrul de Interne, să schimbe regula jocului în PSD! Deși se află în concediu la Sibiu, domnul Sorin Lucian Ionescu și-a făcut timp să îmi explice cum stau lucrurile în partidul pe care îl reprezintă domnia sa.

Pe scurt, numirea lui Moga ca ministru al MAI a fost primită cu satisfacție și nu ca un motiv de discordie. Moga este un foarte bun om de echipă. Face în continuare parte din nucleul de bază al partidului. Nu se află în conflict cu Felix Stroe. Nici cu Țuțuianu.

Sorin Lucian Ionescu a ținut să precizeze că președintele Consiliului Județean Constanța nu intenționează să urmeze exemplul lui Dobre și să plece la PRO ROMÂNIA.

Chiar acum, când redactez acest material, îmi parvin tot felul de informații în legătură cu taifunul MOGA-BRĂILOIU, doi prieteni pe motociclete!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri