O săptămână până la deschiderea Taberei Internaționale de Pictură desfășurată în municipiul Medgidia

O săptămână până la deschiderea Taberei Internaționale de Pictură desfășurată în municipiul Medgidia(1723)


În perioada 26 iulie-04 august 2019 în municipiul Medgidia se va desfășura cea de-a XVI-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură ,,Lucian Grigorescu”.

Ediția din acest an se desfășoară în cadrul proiectului ,,Culture in Eternity”, finanțat prin Programul România-Bulgaria Cross-Border Cooperational Programme 2014-2020, Axa Prioritară 2.

Eveniment de maximă importanță culturală și artistică, tabăra va reuni anul acesta 20 de artiști plastici din următoarele țări:
 

România: Adina Dogaru, Anda Tănasă, Dan Cârjoi, Daniela Gherghe, Eusebio Spînu, Ioana Lavinia Streinu, Mircea Costea, Zigman Claudia, Zigman Mihai
 

Bulgaria: Nikolai Iliev, Petia Ilieva, Fikrat Salimov, Milcho Bonev,Todor Iliev

Cipru:Feridun Işıman

Germania: Leticia Sansores, Tana Ribeiro

Republica Moldova: Vasile Rață

Turcia: Bahri Genç, Kenan Özgür

Startul evenimentului va fi dat vineri, 26 iulie 2019, printr-o întrunire a artiștilor plastici care se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local al Municipiului Medgidia.

Ca și în anii precedenți, în această perioadă municipiul Medgidia va deveni locul în care talentul creativ și artistic al participanților, originalitatea și multiculturalitatea își vor spune cuvântul prin lucrările semnate de artiștii plastici.

Operele de artă care vor îmbogăți patrimoniul cultural al municipiului vor putea fi admirate în cadrul vernisajului care va avea loc sâmbătă, 03 august 2019 de la ora 18.00, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Lucian Grigorescu”.
 
jooble.org