Vrei să devii arhivar?

Vrei să devii arhivar?(2651)


Se spune ca mortii sunt ingropati cu pamant si vii cu hartii !

Cati dintre noi am fost intrebati cand eram mici "Ce vrei sa te faci cand o sa fi mare?"

Insa cati dintre noi am raspuns tare si raspicat si cu o dorinta pasionala de munca "Vreau sa fac hartii !!" ???

Probabil minoritatea. Si de ce? Nu avem in jurul nostru persoane care atunci cand fac un dosar il trateaza ca pe bebelusul lor? Nu avem in jurul nostru persoane care fac chiar si facturile sa arate bine atunci cand le stivuiesc la milimetru?

Noi am observat o tendinta de a demoniza "harțogăraia", asa ca astazi am decis sa jucam "Avocatul Diavolului" si sa aducem o perspectiva noua in jocul hartiilor si va propunem 2 perspective noi care sa va faca sa va entuziasmati cand vedeti hartii:

1. "Nu avem ce face, asa e la noi, plin de hartii"
In cultura japoneza se vorbeste despre o lege foarte interesanta la locul de munca: Lega celor 5 obiecte - schimba locul a 5 obiecte din birou la intervale regulate. Aceasta lege aduce in timp schimbarea perceptiei. Un teanc de hartii pe birou poate avea un efect demotivator care se instaureaza din primele secunde ale programului de lucru. Prin aplicarea legii putem schimba perceptia "sunt un angajat intr-o cutie/companie/etc care nu poate schimba nimic" in "imi pot aduce amprenta personala pe locul de munca si chiar imi pot eficientiza munca" -> Toti avem angajati, colegi si sefi inteligenti si dornici sa lucreze mai bine si mai usor, deci hai sa le aratam cum se pot folosi de aceasta

2. "Hartiile inseamna timp pierdut pentru companii si, deci, bani pierduti"
Chiar este asa? Volumul de "maculatura" afecteaza productivitatea si rezultatele?
-> Daca NU -> vezi punctul 1
-> Daca DA -> ce oportunitate putem vedea aici?
Intrebati de ce sunt in top 1% ca venituri, liderii de piata raspund intotdeauna la fel: "Esti platit dupa magnitudinea nevoilor, dorintelor si problemelor pe care le rezolvi."

Fie ca rezolvi problema "maculaturii" din compania ta sau din piata, cat timp problema exista si este servita, vei fi platit. Cu bani de la clienti sau cu performanta crescuta in companie de la colegi, vei fi platit!

Pasul 1 este din partea noastra, incearca-l si spune si altora,
Pasul 2 este rezervat persoanelor care doresc sa mearga la urmatorul nivel.

Interesat? Ne vedem pe https://www.ccina.ro/evenimente/cursuri

O saptamana productiva !
jooble.org