CJC - Optimizarea transporturilor, prioritară

CJC - Optimizarea transporturilor, prioritară(1787)


Consiliul Județean Constanța a devenit ținta portabilă a unor bătălii electorale fără precedent. Mai bine zis, funcția de președinte. Pentru partidele din teritoriu, în mod deosebit, reprezintă trofeul electoral cel mai râvnit. Ca atare, toți vor capul lui Moțoc, alias Horia Țuțuianu, actualul președinte. Au apărut noi pretendenți, ceea ce nu este rău. Se înmulțesc intrigile. De când s-a anunțat că noul președinte al Consiliului Județean va fi ales prin vot popular, s-a întețit campania electorală. Dar, dincolo de rivalitatea dintre pretendenți, Consiliul Județean Constanța trebuie să funcționeze în condiții de normalitate. Horia Țuțuianu ne spune “DA! Consiliul funcționează! Și încă bine!”

Am încercat să ne situăm dincolo de toate aceste dispute electorale și să vedem și partea plină a paharului. Ca să nu se mai spună că scriem negativ despre această instituție doar pentru faptul că e condusă de un pesedist. Un prim argument. CJC are ca principal obiectiv redarea locuitorilor județului Constața a unor locații importante, fapt demn de semnalat, care au fost reabilitate și dotate la standarde moderne, inclusiv cu bani primiți de la U.E. Chiar mai mult de atât, au fost accesate noi fonduri europene, prin proiecte benefice comunității. Se vorbește despre un număr record de accesări de către județul Constanța pe diverse priorități: sănătate, infrastructură, cultură ... etc.

Au fost finalizate proiecte în valoare de aproximativ 14 milioane de euro. Măsurile luate s-au dovedit a fi benefice pentru diverse activități. Printre priorități, optimizarea transporturilor. Au fost modernizate mai multe drumuri județene. De pildă, Ovidiu-Poarta Albă (6,6 milioane euro), DJ Poarta Albă-Ovidiu, 16 km. Alte obiectiv. Modernizări rutiere pe tronsonul Cernavodă-Rasova-Aliman. Se reabilitează tronsonul Cernavodă-Ion Corvin, singura rută de transport rutier ce urmează linia Dunării în jumătatea de sud a județului Constanța. Vor fi valorificate obiectivele turistice dunărene. Modernizarea infrastructurii de transport regionale pe traseul Corbu-Săcele- Istria-Mihai Viteazu. Lucrări asemănătoare pe ruta Cetatea Histria-Tariverde.

“Prin modernizarea acestora, ne spune președintele Țuțuianu, contribuim direct la creșterea siguranței pe căile rutiere ale județului, dar și la o impulsionare a activităților comerciale (transporturile de marfă sau persoane) între Regiunea de Dezvoltare Sud-Est și Regiunea de Dezvoltare Durabilă Delta Dunării. Va exista o conexiune mai bună și mai rapidă cu regiunea Dunării, fapt ce ar putea fi un avantaj și pentru potențialii investitori interesați de această zonă. Proiectele sunt finanțate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 ITI Delta Dunării”

  
jooble.org