Cum puteți să deveniți acționari la centrala nucleară de la Cernavodă

Cum puteți să deveniți acționari la centrala nucleară de la Cernavodă(728)


Dacă vreți să cumpărați acțiuni la Societatea Națională Nuclearelectrica, cea care exploatează Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, o puteţi face începând de astăzi.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) informează că, în perioada 9-20 septembrie 2013, se derulează oferta publică primară inţială de vânzare pentru 25.386.236 acţiuni având ataşate drepturi de alocare ale Societăţii Naționale Nuclearelectrica. Detalii privind oferta publică de vanzare a 10% din acţiunile Societăţii Naționale Nuclearelectrica SA, precum şi Decizia nr. 677/ 2.09.2013 a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și Prospectul ofertei, se regăsesc în secţiunea de site a BVB dedicată promovării ofertei publice www.bvb.ro/GovRomaniaIPO.aspx.

Cu aceasta ocazie, BVB a organizat vineri, 6 septembrie 2013, vizita unei delegații media la centrala de la Cernavodă a companiei SN Nuclearelectrica. În cadrul evenimentului a avut loc o conferință de presă la care au luat cuvântul Daniela Lulache, Director General SN Nuclearelectrica, Gabriel Dumitrașcu, șef al Direcției Generale de Privatizare din Departamentul pentru Energie, Ludwik Sobolewski, Director General BVB, Nicolae Moroianu, Director Executiv BT Securities și Mihai Chișu, Sales & Trading Swiss Capital.


Daniela Lulache a afirmat că SN Nuclearelectrica reprezintă una dintre primele 20 de companii energetice din lume, care și-a păstrat profitabilitatea și în perioada de criză. Oficialul Nuclearelectrica a subliniat cele două obiective majore ale companiei și anume securitatea nucleară - testele de stres post-Fukushima pe care compania le-a trecut cu succes reprezintă un exemplu în acest sens - și creșterea profitabilității. Directorul General al Nuclearelectrica consideră listarea acțiunilor la Bursă un moment la fel de important în istoria companiei, asemenea anului 1996, care a marcat prima conectare la sistemul energetic național.

Gabriel Dumitrașcu a apreciat listarea acțiunilor companiei la BVB, considerând că „avem nevoie de presiunea acționarilor minoritari pentru a aduce companiile spre performanță.” De asemenea, domnia sa a salutat buna colaborare a părților implicate în realizarea ofertei publice primare inițiale de vânzare a acțiunilor emise de companie: Ministerul Economiei, SN Nuclearelectrica, Consorțiul de Intermediere și BVB.

În alocuțiunea sa, Ludwik Sobolewski a afirmat că este sigur că oferta fi un succes, menționând trei argumente și anume: atât investitorii români, cât și cei străini sunt interesați de acțiunile companiilor sustenabile economic, oportunitatea pentru atragerea investitorilor individuali datorită modalității în care a fost concepută oferta și, nu în ultimul rând, demararea ofertei publice inițiale la momentul oportun.

Nicolae Moroianu, BT Securities, a afirmat că SN Nuclearelectrica este o companie foarte transparentă, fapt evidențiat prin gradul de detaliere al informațiilor prezentate, disponibile în Prospectul de Ofertă, explicând totodată că oferta este structurată pe trei
tranșe adresate investitorilor: mici, mari și instituționali. Reprezentantul BT Securities a adaugat că în luna octombrie urmează să aibă loc listarea drepturilor de alocare pentru a oferi posibilitatea de a investi și celor care nu au reușit să cumpere în perioada ofertei.

Mihai Chișu, Swiss Capital, a declarat că reprezentanții Consorțiului de Intermediere sunt încântați că au putut aduce la cota BVB o companie eficientă tehnologic, care se potrivește tuturor categoriilor de investitori, oferind detalii referitoare la modul de structurare al ofertei prin care investitorii de retail au ocazia să achiziționeze acțiuni în primele 3 zile ale ofertei cu un discount de 8%.
 
jooble.org