MEDGIDIA: TARABAGIII CONTRA  -SALVAȚI COPIII!-

MEDGIDIA: TARABAGIII CONTRA -SALVAȚI COPIII!-(3026)


Un cetățean, un individ, desigur, mai moral decât toți moraliștii, îl critica pe primarul Valentin Vrabie că stă, chipurile, cu mâna întinsă la bogați și că acceptă ajutoarele venite din toate părțile! Există un grup în Medgidia care emite, în fiecare zi, tot felul de inepții, dar individul ăsta i-a întrecut pe toți! Când te ajută cineva, nu înseamnă neapărat că te-ai dus cu miloaga…

În funcție de domeniul de activitate, există anumite oportunități, se cer garanții. Din păcate, sensul de “ajutoare” a fost denaturat de diverși parveniți interesați de obținerea unor victorii facile în plan electoral. Cârcotașii profită de această amară confuzie ca să bagatelizeze eforturile pe care le face primarul pentru binele orașului! Decât să îți pui mintea la contribuție, ca să faci ceva util, mai bine dai cu căciula după câini!

În timp ce moraliștii lui cârnat cu apă, specialitatea unora, freacă menta pe gard, primarul Vrabie își bate capul cum să facă viața mai ușoară medgidienilor! Dacă se modernizeză spitalul, nu e bine! Dumnealor, chipurile, sunt sănătoși tun și nu au nevoie de îngrijiri medicale!

Sănătatea? O bagatelă pentru domniile lor! Nu cumva primarul duce spitalul acasă? Sau poate că vrea să privatizeze maternitatea, că tot a fost ea modernizată de curând! Poate reușesc domnii în cauză să-i pună în cârcă și o contrabandă cu suzete și pamperși pentru cei mici! Că e unul care orăcăie toată ziua pe Facebook! Până face buba! Ce ne-am face noi dacă nu ar fi câte unul mai cu moț decât toți moții, cunoscător, zice el, în toate cele ce sunt!

În opinia mea, domnul în cauză face parte pesemne din categoria “Rupt în cur, dar fudul!” La noi, fudulia face casă bună cu prostia! Ce este rău în gestul unei firme care se oferă să doteze cu aparatură modernă maternitatea din Medgidia? De ce să fie nașterea o sperietoare pentru tinerele mame? Sau poate că domnia sa, un multilateral dezvoltat, vrea ca nou născuții să fie aduși în continuare cu...barza!

Dar și barza și-a schimbat obiectul de activitate. Nu se mai ocupă cu transportul noilor născuți la domiciliu. Au apărut serviciile rapide de curierat. Clevetitorilor de Medgidia nu le sunt pe plac nici măcar măsurile luate sub genericul “Salvați copiii!” Ei au o singură obsesie. Cum să moară cât mai repede capra primarului! Au încercat și cu DTT, dar s-au lins pe degete și au făcut ochii cât cepele!

Ce vede domnul în cauză înjositor în gestul Ambasadei SUA la București de a moderniza un sector important al Spitalului Municipal Medgidia?! Ați văzut cum arată localitatea M. Kogălniceanu de când a devenit bază militară americană? “Nu ne vindem țara, mai bine o demolăm!” Asta e deviza dumnealui! A dumnealui și a unui tarabagiu notoriu care suferă în draci de când și-a pierdut taraba la licitație!

În condițiile în care România înregistrează una dintre cele mai ridicate rate ale mortalității din Uniunea Europeană, modernizarea maternității reprezintă o măsură mai mult decât benefică. Să nu credeți că Medgidia a fost inclusă la întâmplare în Programul “Salvați copiii!” Au fost luate în calcul mai multe elemente care au stat la baza înscrierii orașului Medgidia pe lista de priorități, elemente care sunt strâns legate de schimbările în bine survenite pe plan economic și social în teritoriu.

Ca prim efect, a crescut natalitatea. Pentru că, în speța dată, nu vorbim despre banalele ajutoare cu citrice și banane tumefiate, ci de investiții în toată regula în valoare de zeci, chiar sute de mii de euro! Dotările din ultima vreme de la maternitatea din Medgidia constituie o dovadă a faptului că în acest oraș și în împrejurimi se duce o politică coerentă și sănătoasă în privința creșterii natalității.

Să nu credeți cumva că aparatura modernă de care dispune, în prezent, Medgidia, în diverse sectoare de activitate, a fost azvârlită din tren la întâmplare! Luați, bă, și voi niște calculatoare! Dimpotrivă, în astfel de situații, firmele serioase nu aruncă aiurea pe fereastră cu tehnică de performanță! Și, dacă ți-au făcut un bine, nu acceptă să îți bați joc de aparatura livrată în contul omeniei! Regula de bază este clară. Să nu o înstrăinezi sau să o deturnezi de la destinația ei.

Firmele care s-au îndreptat spre Medgidia au fost convinse să facă acest lucru de către primarul Valentin Vrabie. În timp ce alți primari stăteau cu gura căscată, ca să le pice para mălăiață direct în fălci, Vrabie făcea lobby pentru Medgidia! A face lobby pentru o cauză justă este o artă! Mai ales la noi, unde se poartă negocieri aproape pentru orice! Un primar este obligat să facă lobby pentru orașul său, pentru localitatea pe care o păstorește! Desigur, dacă îi pasă...Și nu se poate spune că lui Vrabie nu-i pasă...

A nu se confunda lobby-ul cu cerșitul, după cum insinuează tarabagiul rămas cu buza umflată!
jooble.org